Miért van az, hogy nem ízlik egyik alkohol sem?
Lassan 30 leszek és eddigi tapasztalatom szerint a legtöbb alkoholt csak keverve tudom meginni, de legalábbis, úgy hogy fel van hígítva (amolyan soft drink-re).
Egyik ismerősöm szerint azért, mert igazi rendes piát még nem ittam. Tény és való gimnazista és egyetemista koromban szinte csak a boltban kapható max 6-7 ezer forintos italokat ittuk. A legdrágább talán a Jack Daniels volt, de az sem ízlett.
Mióta dolgozom és van karrierem előfordul, hogy beülünk egy jobb helyre és megkóstolunk méregdrága pálinkákat, néha rumokat, de egyik sem jött be.
Amit megbírok inni az a sör. Így egyszerűen... Nem az ilyen kis szériás manapság mindenre rámondott kézműves sörökre gondolok (múltkor kóstoltunk valami kávé ízesítésűt, meg szecsuáni fűszereset, hát az valami borzalom). Rendes, igazi sörre gondolok.
- A vodkát kimondottan utálom (Kalinka, Finlandia egyik sem jött be).
- A whiskey-ből max 6 ezer forintos Jack Daniels volt, amit ittam. Hát a kollégáim odáig vannak egy jó whiskey-ért, de szerintem borzasztó.
- Rumok, likőrök és egyéb édes italok ízétől instant rosszul vagyok...
- Pálinkák, na ez érdekes. Odahaza mifelénk megszokásból 60-65 fokosra főzik, ráadásul a legtöbben törkölyt készítenek. Nagyon sz@r... Egyik kollégám apja szokott otthon főzni max 40 fokos különféle gyümölcs pálinkákat. Nem rossz, de én valahogy nem élvezem a bukéját.
- Spiccrum, abszint: egy legénybúcsú alkalmával ittuk őket, de tényleg csak azért, hogy beb@asszunk, hát nem "dobtam hátast" az ízüktől...
- Borok: ebből sem ittam igazán drágát. Lehet étkezéskor kéne, fűszeres ételek mellé, mert a legtöbb bor (még az édes is) fanyar nekem.
Mit ajánlotok, hogy fejlesszem az italkultúrámat?
Semmit. Simán csak nem szereted az alkoholt és kész.
Én sem szeretem se a vodkát, whiskyt, sört, bort, tekilát. Egyszerűen megkóstolom és hányok, nem értem miért isznak ebből az emberek akár üvegszámra egy egy bulin, magában. Legutóbb is megkínáltak egy "nagyon finom" cuccal és utána simán kinéztek, mert azt mondtam, nekem nem ízlik.
Csak a Fütyülős pálinkát tudom meginni, ami ugye inkább nem is pálinka senki szerint. Na lehet én pont ezért szeretem. Vagy pedig a likőröket, csokis, karamellás, meg ilyenek. Pl Baileysnek több fajtája is van, azt meg tudom inni. Vagy a bort, de csak boroskólának, a vodkát is, de csak fanta naranccsal. :D
Én egyedül a söröket és unicumokat tudom csak meginni.
20/F
Ú basszus: Hubertus, Jaeger, Unicum lemaradtak a listáról. Ezeket sem csípem...
Most az egyik régi/új barátok ajánlott egy olyat a hétvégi italozás közben, hogy a piát jól behűtve, hűtött gyümölccsel együtt próbáljam meg. Állítólag így fogyasztható a legrosszabb ital is.
Mondjuk szórakozó helyen ezt nehéz bejátszani...
Én is így vagyok az alkohollal, azzal a különbséggel, hogy én az édes cuccokat szeretem, a sört meg nagyon nem. Illetve volt már olyan bor, ami ízlett, de nem sok.
A megoldás erre az, hogy nem iszom. Ennyire egyszerű a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!