Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyik ízű pálnikát szereted ??

Melyik ízű pálnikát szereted ??

Figyelt kérdés
2021. jún. 11. 23:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Sajna ritkán jutok hozzá, de meggy, bodza, birs. Krimóban ahová néha benézek szőlőt iszok.
2021. jún. 12. 08:33
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Sorrendben: sárgabarack, szőlő(muskotály), körte
2021. jún. 12. 13:42
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
#5, majd ha egyszer megteheted kostolj meg egy minosegi pálinkát….
2021. jún. 12. 16:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

2. hozzászóló vagyok

amúgy sokfélét szeretek, rengetegfélét ittam már

nem rajongok sem a mézesért, sem a chilisért (pedig chili fan vagyok)

ágyasért annál inkább...

a cefre, a cefrézés, főzés és érlelés minősége, ideje, stb többet befolyásol, minthogy mi az alapja

hiába ittam diópálinkától narancspálinkán át mindenfélét...

a szokásosak jönnek inkább be

bár mondjuk van olyan almapálinka, ami eléggé mindent visz, mikor általában az nem szokott sokaknak annyira jól sikerülni

vannak különféle kevert arányúak is, amik nagyon jók tudnak lenni, ami nem "vegyigyümit" jelent, hanem mondjuk bizonyos arányban alma és körte, ami ki tudja hozni egymás ízét, vagy szilvához vagy barackhoz némi meggy...

2021. jún. 12. 17:25
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Leginkább barack és körte a kedvenceim, a vegyesgyümölcs se rossz, a szilváért viszont nem igazán rajongok, a törkölyt meg egyenesen utálom!

Sógorom egyszer kapott egyik haverjától házi sárgadinnye pálinkát, az valami isteni finom volt, illetve egyik munkatársam házi mézesbarackja is ugyanilyen! Egy másik munkatársam viszont jól átverte az egész bandát, vegyesgyümölcsöt ígért, ami aztán valójában tiszta törköly volt, így végül mi ebből csokilikőrt csináltunk sógoromék házi receptje alapján! Másmilyent még nem kóstoltam.

Amúgy szerintem ha visszatérünk az eredetiséghez, a pálinka úgy jó, ha házi, és minimum 50%-os!

2021. jún. 13. 14:48
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Vegyes gyümölcs, körte.
2021. jún. 13. 16:06
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a szőlő a kedvencem. (Nem törköly!)
2021. jún. 14. 13:41
 18/21 anonim ***** válasza:
79%

Inkább az illatosabb pálinkákat kedvelem, így első helyen van a bodza. Arra képes vagyok egy nap 10-12 órát is rászánni (mármint a cefre készítésére). Ált. 2 adagban szüretelem és készítem, azaz 2 nap a cefrézés, 2x10-12 óra!

Második helyen az Irsai Olivér. A harmadik a cseresznye, de ebből 1 fajta, a bigarreau burlat, a többi elbújhat mellette! Meggyből vadontermő cigánymeggy.

Szeretem nagyon a szilvát és a kajszit is, de e kettő is olyan, hogy hacsak nem tudom mi volt az alapanyag és ki készítette, többnyire csalódást okoz.

Az #5-ös válaszolóval szívesen kóstoltatnék pálinkát, mert biztos vagyok benne, hogy azt még nem ivott.

2021. jún. 16. 08:08
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Körte

2. Mogyoró

3. Barack

2023. márc. 30. 08:52
 20/21 anonim ***** válasza:
#19: Mogyorópálinka nincs. Meg dió se, ha már itt tartunk.
2023. márc. 30. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!