Mi a baj az alkohol kalkulátorokkal?
Már régebben is felfigyeltem rá, hogy valami nem stimmel velük. Tegnap kicsit italoztunk, én 3 sört meg asszem utána 7 felest ittam. Kiszámoltam most a kalkulátorral, hogy elvileg ezzel 3,6 ezrelék felett kellett lennie a véralkohol szintemnek: [link]
Ez már elvileg nagyon közel van ahhoz, amikor orvosi beavatkozásra van szükség. Legalábbis ezt írja az internet. A valóságban pedig az volt, hogy melegem lett, meg kicsit jobb hangulatom, de még szédülni sem szédültem. Tehát valami itt nem stimmel. Rossz a kalkulátor, vagy ehhez a véralkohol szinthez nem azok a tünetek társulnak, amit az internetes cikkek írnak? Pl.: [link]
Egyszer utánképzésen nekem azt mondták, úgy lehet megsaccolni az ezreléket ökölszámokkal:
Bor 16g alkohol/ deci
Sör 4g /deci
Rövid 16g/feles
Ezeket összeadni, és a képlet:
(Alkohol grammban / testsúly 70%-a grammban)x1000
Egészséges ember annyi gramm alkoholt dolgoz fel, ahànyszor 10 kg a súlya. (Pl 80 kilós ember kb 8g-ot.)
Ha a fogysztás az 50g-ot meghaladta, akkor kell hosszabb időt hagyni, mert az már leterheli az idegrendszert (másnaposság stb.)
Persze itt jól túl vannak lőve a számok, úgy hogy biztos ne legyen gondod. Pl. Megnézném hány bor 16%-os. Vagy hát rölvidből is van
20 meg 60%-os is, ők 38-cal számoltak.
Attól függ, melyiket használod. Amelyik csak annyit kér, hogy mennyit ittál (sajnos ez a jellemző), azok úgy szoktak számolni, mintha azt az alkoholt egyszerre verted volna le.
Ha átlagos alkattal valaki tíz perc alatt behúz 3 sört és 7 felest, akkor el is lehetne érni a 3,6-ot...
A kép szerint ezt használtad.Valami nem stimmel ezzel...
Beállítottam egy liter 5%-os sört 50kg,100kg,150 kg testsúlyhoz és 0,8 ezreléket mutatott mindegyiknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!