Mi minden befolyásolja, hogy éppen milyen erősen hat valakire mondjuk a sör, amit ivott?
Figyelt kérdés
Szóval az miért van, ha ugyanannyi sör valamikor erősebben, máskor meg gyengébben hat rá? Mitől függ?2021. márc. 8. 11:16
1/6 anonim válasza:
Időjárás: meleg időben hamarabb megüt.
Mit ettél előtte, a masszívabb kaja jobban "felszívja" úgymond.
2/6 anonim válasza:
Szerintem még függ a fáradságtól is (úgy vettem észre, hogy fáradtan könnyebben berúgok), illetve hogy hogyan iszod (pl. kis kortyokban, vagy "húzóra")
3/6 anonim válasza:
Ami a legfontosabb: mekkora alkoholtartalma van a fogyasztott alkoholnak?
Egy sörtől valószínűleg nem lesz semmi bajod, de ami minden szervezetre hatással van:
- testtömeg
- fáradtság/kipihentség
- melegség (tehát melegben gyakrabban üt be)
- a gyomor tartalma (egy kiló kenyérre bátran ihatsz, üres gyomorra inkább ne)
fontos tényező még, hogy kevered-e a piákat.
ide csak a régi mondást tudnám idézni:
"sörre bor: mindenkor!
de borra sör: meggyötör"
4/6 anonim válasza:
Éhgyomorra iszod vagy ettél előtte valamit, az sem mindegy.
5/6 anonim válasza:
Fáradtság, éhgyomor, meleg, tompság, fogyasztási sebesség. Kb ennyitől függ, meg hogy mit ettél előtte. Én ha kávézok és eszem is előtte, nem igazán üt meg. Ha olajos dolgokat eszel (pl olajos hal) akkor is később üt meg.
6/6 anonim válasza:
Az említetteken kívül függhet még az aktuális lelki állapottól is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!