Ha az abszintnak 10-20%-os alkoholtartalma van, mért tartják ütősnek?
De ezt írtam az előbb, hogy nincs 80-os abszint, csak amikor még nincs készen. Az abszint 10-20 %-os, mint ahogy
a vodka is 40% és nem 95 . Ezért nem értem, hogy mitől ütős. Akkor egy sima Baileys is nagyon ütős!
ma 18:37
De akik hígítás nélkül isszák az „abszintot”, azok 1000-ből átlagosan 1000-en olyan "abszintot" isznak, ami egyáltalán nem abszint, hanem valami más. Szinte minden abszintivó ilyen kezdi, de aki áttér az igazi abszintokra, az áttér a hígításra is.
7
Hol lehet kapni igazi abszintot?Lehet egyáltalán a nagyobb bevásárlóközpontokban?Egyszer meg akartam kóstolni vettem is a Tescoban egy Père Kermann’s nevezetű italt.Mondjuk a vízzel való hígítás az rá van írva a címkéjére.Viszont az összetevők szerint mindenféle mesterséges színezék van benne.Úgyhogy ezek szerint az nem igazi.Meg ittam vízzel felöntve kb.olyan arányban ahogy a címkéjén fel van tüntetve de különösebb élvezetem nem volt benne.
ma 22:06
Az Auchanban van Pernod Absinthe "Original Recipe", az igazi abszint, még ha nem is a legjobb, de 14 ezret sikítva majdnem megér.
A Pére Kermann's csak egy ürömkivonatos vodka, az abszintra nem is hasonlít. (Az ételfestéktől még lehetne abszint, de van annál nagyobb baja is.)
A többi igazi abszintot itt-ott lehet kapni: [link]
Teljes a fogalomzavar, teljes a képzavar, de abban legalább határozott vagy! Kérdező, ha veszel egy üveg 53,- 68,- 72,-vagy 80 % alkohol tartalmú abszintot, akkor az pont olyan erős, mint ami rá van írva. Hogy a te mivel és milyen arányban higítod a fogyasztáshoz, az magánügyed. Nem értem, ha 40 fokos a vodkád, de te Fantával felöntve iszod, akkor már hirtelen gyenge volt a vodkád, vagy mi?
Na, azért csak óvatosan a "zöld tündér"-rel, mert méregerős!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!