Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Ha az abszintnak 10-20%-os...

Ha az abszintnak 10-20%-os alkoholtartalma van, mért tartják ütősnek?

Figyelt kérdés
Értem, hogy amíg nem készül el, erős, de ha már kész az abszint kb. annyi szesz van benne, mint egy borban. Akkor ennyi erővel a vodka a legütősebb, mert az majdnem 100% alkohol mielőtt kész.

2021. febr. 27. 17:22
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
80%-os zöld abszint az már erős, azt fogyasztják ezért ütős. Nem érdekes, hogy milyen állapotokon megy keresztül. Szóval a bor is szöllőből van még is ehetek reggelire szöllőt, de utána vezethetek is.
2021. febr. 27. 17:29
 2/14 A kérdező kommentje:

De ezt írtam az előbb, hogy nincs 80-os abszint, csak amikor még nincs készen. Az abszint 10-20 %-os, mint ahogy

a vodka is 40% és nem 95 . Ezért nem értem, hogy mitől ütős. Akkor egy sima Baileys is nagyon ütős!

2021. febr. 27. 17:32
 3/14 anonim ***** válasza:
2021. febr. 27. 17:39
 4/14 A kérdező kommentje:
egyrészt ezek hamisított abszintok, másrészt pedig én a kész abszintról beszéltem, nem ezekről a félkész akármikről.
2021. febr. 27. 17:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól sejtem arra gondolsz, hogy az igazi abszintot hideg vízzel higítás után kell inni. Nos igen, csak ezt a legtöbb ember nem tudja. Ahogy azt sem, hogy az a zöld meg fekete trutyi, amit a bulikban lesatuznak, az nem igazi abszint. Ezért hiszik azt, hogy erős.
2021. febr. 27. 18:08
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az abszintot sokan fogyasztják vízzel való hígítás nélkül.Úgy valóban erős a 70-80%-os koncentrátum.
2021. febr. 27. 18:37
 7/14 Phoney ***** válasza:
87%

ma 18:37

De akik hígítás nélkül isszák az „abszintot”, azok 1000-ből átlagosan 1000-en olyan "abszintot" isznak, ami egyáltalán nem abszint, hanem valami más. Szinte minden abszintivó ilyen kezdi, de aki áttér az igazi abszintokra, az áttér a hígításra is.

2021. febr. 27. 19:50
 8/14 anonim ***** válasza:

7

Hol lehet kapni igazi abszintot?Lehet egyáltalán a nagyobb bevásárlóközpontokban?Egyszer meg akartam kóstolni vettem is a Tescoban egy Père Kermann’s nevezetű italt.Mondjuk a vízzel való hígítás az rá van írva a címkéjére.Viszont az összetevők szerint mindenféle mesterséges színezék van benne.Úgyhogy ezek szerint az nem igazi.Meg ittam vízzel felöntve kb.olyan arányban ahogy a címkéjén fel van tüntetve de különösebb élvezetem nem volt benne.

2021. febr. 27. 22:06
 9/14 Phoney ***** válasza:
100%

ma 22:06

Az Auchanban van Pernod Absinthe "Original Recipe", az igazi abszint, még ha nem is a legjobb, de 14 ezret sikítva majdnem megér.

A Pére Kermann's csak egy ürömkivonatos vodka, az abszintra nem is hasonlít. (Az ételfestéktől még lehetne abszint, de van annál nagyobb baja is.)

A többi igazi abszintot itt-ott lehet kapni: [link]

2021. febr. 27. 22:29
 10/14 anonim ***** válasza:
32%

Teljes a fogalomzavar, teljes a képzavar, de abban legalább határozott vagy! Kérdező, ha veszel egy üveg 53,- 68,- 72,-vagy 80 % alkohol tartalmú abszintot, akkor az pont olyan erős, mint ami rá van írva. Hogy a te mivel és milyen arányban higítod a fogyasztáshoz, az magánügyed. Nem értem, ha 40 fokos a vodkád, de te Fantával felöntve iszod, akkor már hirtelen gyenge volt a vodkád, vagy mi?

Na, azért csak óvatosan a "zöld tündér"-rel, mert méregerős!

2021. márc. 1. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!