Dinnyéből miért nem csinálnak pálinkát?
Van görögdinnye pálinka is de azt aromával készítik. - ilyet már kóstoltam nem nagy szám egyszer meg lehet inni de különösebben semmi extra.
A görögdinnyének nincs olyan cukor tartama nagyon vizes, hiába teszel hozzá plusz cukrot nem lesz olyan karakteres íze mint egy sárgabarack pálinkának. Azaz nem készül belőle jó cefre!- Ha nincs jó cefre, nincs jó pálinka.
A sárgadinnye pedig a tökök családjába tartozik ennek már magasabb a cukor tartama ebből asszem szoktak pálinkát készíteni - mint pl. a sütőtök pálinka.
A görögdinnyének a tévhittel ellentétben valóban alacsony a cukortartalma. A 95%-a víz, baromira savszegény gyümölcs. Ennyi az oka, 100kg-ból jó ha 1 liter pálinkát kilehetne préselni, de azt is úgy, hogy a cefrét okvetlen kezeled, (sav beállítása, fajélesztős erjesztés) máskülönben megromlik. Nem lehetetlen, de ízben és illatban is egy nagy nulla a végeredmény, mert aromákban nagyon szegény gyümölcs. Vannak olyan gyümölcsök, amiknek a cukortartalma közelít a görögdinnyéhez vagy akár még azalatt is van, de aromában gazdag gyümölcs, így megéri vele foglalkozni, megéri vállalni azt, hogy mindössze pár %-os a kihozatal, a görögdinnye pont nem az, amivel megéri foglalkozni.
A rostnak semmi köze hozzá. Vízben oldott cukrot is kilehet erjeszteni, persze Magyarországon tiltott.
"A sárgadinnye pedig a tökök családjába tartozik"
A gorogdinnye is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!