Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Dinnyéből miért nem csinálnak...

Dinnyéből miért nem csinálnak pálinkát?

Figyelt kérdés
2021. febr. 22. 16:20
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Úgy tudom, mérgező
2021. febr. 22. 16:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Pedig van (ha a sárgadinnye is beleszámít a kérdésbe):


[link]

2021. febr. 22. 16:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
90%
Nincs rostja sem húsa , minimalis a szövet ami a vizet tartja . Sdinnyéből is aromat tudnak lepárlani vagy izesitik az alap szeszt .
2021. febr. 22. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim válasza:
91%

Van görögdinnye pálinka is de azt aromával készítik. - ilyet már kóstoltam nem nagy szám egyszer meg lehet inni de különösebben semmi extra.

A görögdinnyének nincs olyan cukor tartama nagyon vizes, hiába teszel hozzá plusz cukrot nem lesz olyan karakteres íze mint egy sárgabarack pálinkának. Azaz nem készül belőle jó cefre!- Ha nincs jó cefre, nincs jó pálinka.

A sárgadinnye pedig a tökök családjába tartozik ennek már magasabb a cukor tartama ebből asszem szoktak pálinkát készíteni - mint pl. a sütőtök pálinka.

2021. febr. 22. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
túlságosan jellegtelen az íze (görögdinnyének). Lehet belőle csinálni pálinkát csak elég drága ahhoz képest,hogy nem valami finom eredményt kapunk. Sárgadinnye már egy fokkal jobb. Sőt,pl sütőtökből is lehet készíteni.
2021. febr. 22. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
90%
Túl vízízű hozzá, nem olyan magas a cukortartalma.
2021. febr. 22. 16:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A görögdinnyének a tévhittel ellentétben valóban alacsony a cukortartalma. A 95%-a víz, baromira savszegény gyümölcs. Ennyi az oka, 100kg-ból jó ha 1 liter pálinkát kilehetne préselni, de azt is úgy, hogy a cefrét okvetlen kezeled, (sav beállítása, fajélesztős erjesztés) máskülönben megromlik. Nem lehetetlen, de ízben és illatban is egy nagy nulla a végeredmény, mert aromákban nagyon szegény gyümölcs. Vannak olyan gyümölcsök, amiknek a cukortartalma közelít a görögdinnyéhez vagy akár még azalatt is van, de aromában gazdag gyümölcs, így megéri vele foglalkozni, megéri vállalni azt, hogy mindössze pár %-os a kihozatal, a görögdinnye pont nem az, amivel megéri foglalkozni.

A rostnak semmi köze hozzá. Vízben oldott cukrot is kilehet erjeszteni, persze Magyarországon tiltott.

2021. febr. 23. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"A sárgadinnye pedig a tökök családjába tartozik"


A gorogdinnye is :)

2021. febr. 24. 09:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim válasza:
100%
#8 és tényleg nem is tudtam:D innen is tanul az ember
2021. febr. 24. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 mindentudó99 ***** válasza:
Kétszer próbáltam sárga dinnyét. Egyszer se sikerült.
2021. márc. 4. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!