Szerintetek túltolt kicsit a mostani sörkultusz?
Imádom a söröket és szeretek új dolgokat kóstolni. Jó pár kézműves sört megkóstoltam már és nem igazán tudom hova tenni, amit néhol látok. Olvasgatok sörvéleményezős oldalakat és benne is vagyok pár csoportban, de sokszor nem igazán értem, hogy miről van szó.
Adott például pár márka, akik gyakorlatilag akármit dobnak ki, a többség elájul tőlük. Sokszor látom azt is, hogy valaki olyan dolgokat ír, amik ízben ott sincsenek. Egy teljesen egyszerű ipánál is odaírnak 120 ízt, hogy benne van. (Oké, ez sarkalatos volt, de remélem értitek.)
Csak szerintem lett az elmúlt években fura ez a helyzet? Tudtok esetleg valami olyan oldalt, blogot, facebook csoportot, ahol reálisabban írnak a sörökről?
Á, a sör az még semmi a borosokhoz képest. Én már leszoktam a kritikák olvasásáról, egyvalami számít: ízlik vagy nem! Max azért olvasok utána egy sörnek, hogy többet megtudjak róla. Egy jó kis boros írás :)
a kritika nélküliség és az ízek belelátása nem szakmaiságra vall. sok felejthető vagy épp túlhaladott sör van a piacon így az igazi sörgeeket a kritikusság jellemzi.
vegyes társaság Drehertől a hordóérlelt csúcs sörökig
kommersz és kevésbé kommersz sörök tesztjei
egy alapszintű útmutató (közösségi oldalának is működik)
Beer Style Guides (mit /kéne/ érezz egy adott típusban)
vagy pdf formájában
iratkozz fel a kedvenc főzdéid, boltjaid hírleveleire, instagram v. facebook oldalára.
"Adott például pár márka, akik gyakorlatilag akármit dobnak ki, a többség elájul tőlük."
Melyik márkákra gondolsz?
6-os
Ennyire nem komplex a helyzet. Van egy jól definiált fajtajellege a sörnek, amit hoznia kell. Ezen felül hozzon valamilyen pluszt, amiért ismét hajlandó legyél megvásárolni.
Külső tényezők - kocsmában, haverokkal minden jobban ízlik. Érdemes többször kóstolni, nyugodt körülmények között itt a józan ítélethez, de szerintem ez se annyira fontos. Bármi miatt jó élményed kötődik hozzá, akkor újra megveszed. Aztán vagy rájössz, hogy hoppá csak tévedés volt, vagy tényleg neked ízlő sört iszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!