Lehet csináltatni alkoholmentes bort?
A kérdés lökötten hangzik de nem az. Van egy betegségem ami miatt nem ihatok alkoholt, de a bor ízét szeretem.
Lehet házilag csináltatni alkoholmentes bort úgy hogy az íze viszonylag ugyan olyan maradjon mint az igazi?
1# 2# Öreg... nem poénból kérdezem...
Ha nem írnám hogy betegség miatt kérdezem még meg is érteném
Alkoholmentes bor valojaban a preselt gyumolcsle ... hiszen abbol lesz a bor is, csak meg nem erjedt meg.
Szoval ha betegseg miatt a piros szoloben levo anyagokra nam szukseged, akkor igyal preselt szololevet.
Dr Steinberger termekei kozott tobb olyan ivolevet is talalhatsz, ami segithet a betegsegedben.
Csináltatni nehezen, de venni lehet alkoholmentes[ített] borokat. Persze teljesen ugyanazt az ízt nem várhatod tőle, mert bár konkrétan az etanol íze nem érezhető a borban (az vodkaízű, és a bornak nincs vodkaíze), azért van egyfajta ízfokozó szerepe.
Van enzim, ami lebontja az alkoholt.
De minek is írom, le, úgyis csak leptonoztok.
tegnap 17:26
Ez önmagában szépen hangzik, de a gyakorlatban tudsz róla bármit is? Nem elég az alkoholt lebontani, végig kell menni a bomlástermékein is (pl. acetaldehid, ecetsav...).
Ennyi erővel először csinálj belőle ecetet, mert az első 2 körben az enzimekkel is csak ezt éred el, aztán megnézem, hogyan varázsolsz a borecetből élvezhető alkoholmentes bort.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!