Ittatok már soju-t? Finom volt?
Ittam, és még van is itthon belőle kb. egy fél üveggel, pedig még valamikor tavaly áprilisban vásároltam. Pontosan ezt: [link]
Nem is tudom hogyan jellemezhetném, hiszen nincsen se íze, se bűze. A nagyon agyonhígított alkoholra emlékeztet. Majdnem olyan, mintha sima vizet innál, de van benne egy kis enyhén édeskés íz és nyomokban fellelhető benne az alkoholra jellemző égető-kesernyés íz.
Én már megszoktam, hogy ha valamilyen alkoholt iszok (főleg töményebbet), akkor ahhoz egy jellegzetes élmény társul, akár íz vagy erősség tekintetében - legyen szó a legjobb vodkáról is, ami tényleg majdhogynem íztelen. De ez a cucc kb. olyan, mintha a vodkát a végtelenségig felvizezték volna. Én már ittam szakét is és komolyan mondom, jobban ízlett (még az élesztős íz ellenére is) mint ez az ízetlen, erőtlen, édeskés akármi.
(Inkább akkor megiszok egy üveg jóféle sört vagy bort.)
Ahogy a 3. leírja nagyjából. Színre olyan víz-szerű, egyébként Koreában gyakran sörbe öntik éppen az íztelen-szagtalansága miatt.
És nem hasonlít pálinkára az íze szerintem :)
Igen, észak és dél koreait is.
Nem szeretem a töményeket, de érdekességképpen jópofa volt, jobban csúszott mint a kínai baijiu.
Forgalmaznak nagyon gyenge alkoholfokú ízesített változatot, az picit olyan mint a natur aquanak az ízesített ásványvizei.
A vizezett sodzsu csak az elmúlt 50 év divatja, részegedésre való kommersz szesz (értelemszerűen attól is nagyon jól be lehet rúgni, ha annyival többet isznak belőle).
A minőségiek közt ugyanúgy vannak 40-50%-osak, mint minden más párlatfajtából.
Egy részük tényleg szinte csak vodka, de amúgy a jellegét tekintve elég tág italfajta, kb. mint a rum.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!