Fehér és barnarum közötti különbség?
Feher rum koktelba valo nyers szar, sutesre nem valo.
Suteshez ketfele rum van ... az egyik a piros rum vonal amit pl. a Stroh rum kepvisel, de ez olyan kamu rum izt ad, olyan puncsos ... ha igazi sutibe illo rumot keresel, akkor a Diplomatiko Exclusiva fajtat javaslom es valoszinu nem fogsz csalodni, pedig ez a jo rumok alja.
A legolcsóbbaknál kb. semmi, azt nem írja elő törvény, hogy a barnára festett rumot érlelni kellene, vagy bármiben különböznie kéne a fehértől. Majdnem minden barnarumot színeznek semleges karamellel (e150a), és nagyon változó, hogy mi van a karamell alatt. Sütéshez nem túl jók, mert ehhez többnyire vagy kevés ízük van, vagy drágák.
A hagyományos osztrák-magyar receptekben a "rum" nem rum volt, hanem eredetileg fűszerekkel ízesített helyi utánzat ("inländerrum", "domáci rum", stb. – magyarul ezeknek nem volt külön neve, "rum" oszt' jó). Ez az, amit az első válaszoló "piros vonalnak" nevez, ezeknek hagyományosan piros(as) a színük, a természetes és a festett verzióknak is.
Ma ilyen a Spitz 80, Stroh 80, vagy olcsóbb opcióként a Portorico 60, még lejjebb a Sütő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!