Mért kell kétszer lepárolni az alkoholt?
Minden cefrében van valamennyi metanol.
Általában minél kontárabbul erjesztik, annál több.
A metanol hamarabb forr az etanolnál, így a párlat elejére nagyrészt az kerül, azaz kiönthető.
A második párlásnál megint kiönthető egy része (valamennyi mindig marad benne, de biz. szint alatt már lényegtelen).
Az íz is változik többszöri lepárlástól, a szeszfok pedig növekszik, emiatt is szoktak többször párolni.
Tisztább, nemesebb párlatot kapsz így.
Az első lepárlásnál veszed el az elő, illetve utópárlatot.
A második lepárlástól lesz selymesebb, lágyabb az íze (nem karcos)
Általában ún. Pistorius-tányérokkal is visszafogják a párát. Így kevesebb, de jobb minőségű lesz a párlat.
de ha nekem nincsen ilyen? Nem nagy eladási mennyiségben akarom csinálni
sőt az se biztos hogy fogok csinálni csak érdekel a téma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!