Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A bor ki tud fehéredni magától...

A bor ki tud fehéredni magától ha huzamosabb ideig van felbontva?

Figyelt kérdés

Van odalent a pincékben 3 liter házi bor, én ittam meg faterral 1-1 pohárral belőle még múltkor.


Ma akartam inni belőle még azonban feltűnt, hogy fehérebb lett a színe és az íze se olyan erőteljes volt hanem érződött rajta a víz. Egyből a testvéremre gyanakodtam így kérdőre vontam.

Ő hisztérikusan tagadta, hogy hozzányúlt volna. Nem igazán tudok hinni neki, mert többször előfordult már, hogy titokban iszogatott a sörünkből, sőt egyszer egy pálinkát is felnyitott.


Arra tudok gondolni, hogy valamikor ő öntött ki magának bort aztán kipótolta az elfogyasztott mennyiséget vízzel.


De persze azért vádolni sem akarom alaptalanul, szóval tőletek szeretném megkérdezni, hogy jól tudom e ugye, hogy a bor nem tud annyira veszíteni a minőségéből, hogy színt változtasson és az íze is pocsék legyen?



2020. dec. 5. 23:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Rofl... a tesod probal titeket hulyenek nezni. Nyilvan nincs ilyen, a bor nem igy megy tonkre, 100% hogy o issza meg es amilyen hulye, vizzel tolti vissza.
2020. dec. 6. 00:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:

Na akkor csak jól gondoltam :D


Bár nem vagyunk nagy borosak, inkább pálinkát iszunk de azért feltűnt, hogy valami nem stimmel.

2020. dec. 6. 00:29
 3/9 anonim ***** válasza:
77%
Nem :D ha sokáig áll felbontva a bor, az megecetesedik legfeljebb. Savanykásabb, aztán kifejezetten ecetes ízű lesz. Vizesedni csak akkor tud ha valaki vizet tölt hozzá
2020. dec. 6. 06:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
18%

Oké, hogy házi bor... de látott valaha szőlőt?

A boroknak az a tragédiájuk, hogy könnyen lehet pancsolni, hamisítani, és az olyan lőre bizony meglepetéseket tud okozni.

Természetesen az is lehet opció, hogy felvizezte valaki.

A jó bor is tönkre tud menni, de annak nem vizesedés a tünete, hanem savanyodás, ecetesedés, vagy ismét erjedésnek indulhat.

2020. dec. 6. 08:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
58%

Mondd neki, hogy legközelebb nagyon enyhén savas, cukros limonádével próbálkozzon. Ha azt önt hozzá könnyű elhinni, hogy megromlott a borotok.(savanyodik, homályossá válik a bor és a cukor miatt forrni kezdhet :D)

4-es, ez a szőlőt soha nem látott lőre, házibor legenda a 90-es évek óta egész jól tartja magát, pedig az esetek többségében szó sem volt erről, nagyon rossz minőségű szőlőből (de szőlőből) és a hibás készítés, hozzánemértés miatt lettek a borzalmak.

A fürdőkádban alkoholban áztatott kukoricacsutka+aroma+cukor=vörösbor sztori máig tartja magát, pedig kétlem, hogy bármi emberi fogyasztásra alkalmast össze lehet így hozni. :D

2020. dec. 6. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Tiltás helyett inkább magyaráznátok el neki, hogy hogyan ne legyen alkoholista. Többre jutnátok vele.
2020. dec. 6. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:

#6 Egy évben 3x fordul ilyen elő, nekem azzal van a bajom, hogy nem szól és ha kérdezem hülyének próbál nézni.


De nyilván az anyánktól fél, hogy elmondjuk neki mert ő soha egy kortyot sem enged neki alkalmakkor sem.

2020. dec. 6. 17:28
 8/9 anonim ***** válasza:

Te vagy a nagyobbik testvér, tanítsd már egy kicsit a felnőttesebb gondolkodásra, ebbe a rafináltság is beletartozik, mert nagyon gyerekes... Ne haragudj meg, de ennyi esze hogy lehet? Hogy nem gondol bele abba, hogy a hordóba Ti nyilván nem láttok bele, ha abból eltűnik 1-2 liter bor, azt nem fogjátok észre venni így, hogy csak ritkán isztok bort! Ehelyett felvizezte azt, egyrészt jellegtelenné tette, azaz ihatatlanná, másrészt ezzel jelentősen csökkentette annak alkoholtartalmát, így az elállóságát. Nagy eséllyel ez a maradék fölvizezett bor meg fog romlani! Gyakorlatilag az egészet tönkretette! Ezt el kell magyaráznod neki, hogy valójában mit művelt, és szankcionálni kell, egyértelműen! Tehát ha még nagyon gyerek, akkor már csak azért is, mert alkoholizál, másrészt azért is, mert szándékosan kárt okozott.


5-ös válaszolónak mondanám, hogy nem egészen, inkább némi szőlő, sok víz, cukor és csete (bodza, színezésre) hozzáadásával készültek a pancsolt borok, de bizonyos vörös szőlőfajták eleve nagyon jól tűrik a "felvizezést", tartják a színűket, ilyen pl. az üldöztetett othello.

2020. dec. 7. 08:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A #8-assal egyetértek, de ha már elállóság, akkor azt tegyük hozzá, hogy megkezdett hordóban nem szokás tárolni a bort hosszú ideig. Vagy legyen tele a hordó vagy csapolják le üvegekbe, de a részben teli hordó csak rosszat tesz a bornak.
2020. dec. 7. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!