Silver Tequila vagy Golden ?
Már 2 éve ismerem a tequilát, és az egyik kedvenc röviditalom, de még én sem tudtam dönteni, általában felváltva szoktam kérni pont ezért. :D
A silver a citrommal és a sóval izgi, a golden a fahéjjal és a naranccsal pedig finom.
Szerintem mára már a divatmárkák közül is nagyjából mind leállt a Goldokkal, és Reposado van helyette – az az, amit tényleg érlelnek pár hónapig. A Gold alapesetben nem látott hordót, csak adalékokkal (pl. tölgyfakivonat, cukor, színezék) pancsolják össze, amitől általában csak undorítóbb lesz. Persze az adalékokat a reposadóknál is használják, de ott jobb az eredmény.
Nekem eddig minden gold undorító volt, a silver és a reposado pedig egy-egy márkán belűl hasonlóan jó (vagy rossz) szokott lenni, de nekem az utóbbi egy kicsit jobban szokott ízleni. Mondjuk az utóbbi években nem nagyon ittan tequilát.
Vissza kéne emlékeznem 2018 újévére, amikor volt egy-egy üvegem mindkettőből ugyanabból a márkából (Orita), első hétvégén a goldot, másodikon a silvert ittam meg (péntek este 3,5 deci, szombat este 3,5 deci, köv. hétvégén ugyanez). Valami különséget éreztem, de már nem rémlik mi volt, talán a gold jobban ízlett. 2006/7 környékén tudtam meg, hogy létezik gold is, de a felszolgálásán kívül nem érzel különbséget, mert a rituálé követése miatt nem az jár a fejedben. De valahogy a goldhoz kapcsolódó narancs-fahéj kombó jobban tetszett. Ám sose próbáltam, nem is jutott eszembe, hogy mi van, ha fordítva csinálom? Szóval nem derül ki számomra, akkor mi lenne, mindenesetre magában a tequila ugyanolyan tömény volt, mintha whiskyznék vagy vodkáznék.
Van egy vicces sztorim, mivel 2006/7-ből tudtam a gold-silver különbségét, 2010-ben megismerkedtem egy arccal, aki nagy tequilafan volt. Ez a rész lényege, tehát tényleg nagy fan. Fanatikus. Rajongó! Ismerő. Tájékozott. 2011-ben mentünk koncertre, és útba esett egy hely, kitaláltuk, iszunk egy tequilát. Mondja a pultos, hogy csak gold van. Nekem az is jó volt, miért ne, ismerősöm meg nézett: mi az a gold? Elmondtam neki, hogy só-citrom helyett fahéj-narancs. Nézett egy nagyot, de látszott rajta a sértettség, hogy nem ez a tequila. Megittuk, azt mondta, elmegy. Előtte egy évvel más témában is ugyanezt csinálta, a "szakterületén" belül csak az egyik változatot szerette, a másikat nem, elvileg később enyhült a szíve. Lehet így tett a golddal is? :D Nem tudom, ezen az estén volt egy összetűzésünk, és utána nem beszéltünk többé (szidta a baráti köröm, hosszú sztori és rég volt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!