Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért ilyen olcsóak ezek a...

Miért ilyen olcsóak ezek a Tokaji borok?

Figyelt kérdés

[link]

A 2 palack '93-as aszúeszencia 11 ezer ft.

[link]

Itt meg 12 ezer egy palack '93-as 6 puttonyos aszú. Hogy lehet az, hogy az aszúeszencia 2X olcsóbb, mint a 6 puttonyos aszú?

Színre, állagra semmi baja a kép alapján a Vaterásnak, múltkor már kérdeztem az eladót mert ilyet folyamatosan árul, elvileg pincében volt tárolva, szóval tökéletes állapotban van. De nem merem megvenni, mert nem értem, hogy miért ilyen olcsó. És már a '93-as 6 puttonyos aszúért is jó ár a 12 ezer, más aszúk 93-ból 20-40 ezer ft/palack.

Annyit vettem észre, hogy a Vateráson nincsen feltüntetve, hogy milyen pincészet, csak annyi, hogy "Tokaj kereskedőház Sátoraljaújhely" a másikon a pincészet címkéje van rajta.

Ez jelent valamit?

2020. nov. 20. 00:31
 1/7 A kérdező kommentje:

Bocsi, fent rosszat linkeltem, azok 6 puttonyos aszúk (de ez is túl olcsó, hogy igaz legyen)

Itt vannak az aszúeszenciák:

[link]

2020. nov. 20. 00:33
 2/7 anonim ***** válasza:

Tárolásáról nem ír semmit, pedig az lenne a fontos. Gyanítom nem volt megfelelően tárolva így kb ihatatlan... anyumnak is van egy üveggel, szülinapra kapta kb 15 éve. Ahelyett, hogy megitta volna állt a polcon, így már kb “kuka” vagy csak dísz/emlék.

Kérdezz rá az eladónál a tárolásra.

2020. nov. 20. 02:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Most nézem a második link nem vaterás. Passz..
2020. nov. 20. 02:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Árat mindig kereslet kínálat szabja meg .
2020. nov. 20. 04:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
azért mert kb. minden családnak van egy ilyenje a polcon és még így sem ér semmit
2020. nov. 20. 07:00
 6/7 anonim ***** válasza:
Egy ezrest nem adnék érte. Proli tévhit, hogy a bor csak jobb lesz, ha minél idősebb. Ez a legtöbb esetben még megfelelő tárolás mellett sem igaz, hát még ha a szekrény tetején volt tartva 20 évig.
2020. nov. 20. 09:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Lehet nem is tudja mit árul. Az esszencia ára az egekben van.

Magas cukortartalom miatt nagyon megromlani nem tud, de attól lehet baja. tárolás fontos. Esetleg, ha nem pincészet, lehet valami háztáji és nem tökéletes.

2020. nov. 20. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!