Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen bor ajánlotok nőnek ha...

Milyen bor ajánlotok nőnek ha mondjuk csak hétvégén kortyolgatnék belőle főzés vagy fürdés közben?

Figyelt kérdés
Kóstoltam már borokat de eddig nem a kedvencem. Viszont sokan mondják h szeretnék vele kikapcsolódni.
2020. okt. 27. 11:40
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem szereted a bort, akkor miért akarsz bort inni? Azért mert mások szeretik?? :D
2020. okt. 27. 12:33
 12/26 A kérdező kommentje:
Pezsgőből az édeset szeretem ami bórból kicsit jobban ízlett a többinél az is édes vörös volt.
2020. okt. 27. 12:34
 13/26 anonim ***** válasza:
15%
Nem kell a rizsa naponta iszok sört, bort amennyi jól esik bánja a kánya mit mond a tv meg Zacher .
2020. okt. 27. 12:41
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Olyan fura, hogy tolunk kerdezed … neked mi fog izleni?! Nem tudhatjuk az izlesedet, ami nekem finom az nem biztos, hogy izlik masnak is.
2020. okt. 27. 12:45
 15/26 anonim ***** válasza:
67%
Ha borivásról van szó akkor az igényesség ott kezdődik, hogy száraz bort iszol(az aszúkat, borkülönlegességeket kivéve). Ez nem az jelenti, hogy minden száraz bor jó, borzalmasak is vannak köztük. Viszont ha ritkán iszol akkor talán megengedhetsz magadnak egy jobb minőséget. Magyar bort akkor vegyél ha biztos infód van róla, hogy az adott termék jó, nem érdemes kísérletezni, mert egy életre megutálhatod a borivást, olyan borzalmakba lehet beleszaladni úgynevezett sztárborászoktól is. Ha veszel mondjuk egy francia vöröset 2000 forint körül abban nehezebben fogsz csalódni. Ami viszont elengedhetetlen a borélményhez az a pohár. Feltétlenül szerezz be egy rendes, nagy méretű poharat(nem ún.kóstolópoharat, hanem boroskelyhet) aminek csak az alsó egynegyedéig töltöd az italt.Próbáld forgatni, lötykölni a pohárban, majd ráérzel, hogy hogyan jó. A lényeg az, hogy az ital vékonyan szétterüljön a pohár falán, így az illatok nagyobb felületről párolognak, amit a boroskehely felfelé szűkülő formája még intenzívebbé tesz.Szagolgasd finoman, nem mélyeket lélegezve, kortyolj bele a borba,forgasd kicsit a szádban, azután a levegőt finoman fújd ki az orrodon. Koncentrálj az illatokra, aromákra. Kellemes borélményt kívánok Neked!
2020. okt. 27. 12:50
 16/26 A kérdező kommentje:
Csak arra vagyok kíváncsi ami másnak már bevált mondjuk egy márka
2020. okt. 27. 12:50
 17/26 anonim ***** válasza:
irsai oliver
2020. okt. 27. 12:52
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
ezerjo
2020. okt. 27. 12:53
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerinem a rosékat sokan szeretik, főleg egy kis szódával, kb. mint egy üdítő, pl. Bock Rosé, Teleki Rosé

Fehérborokból a fajtán múlik nálam: chardonnay, irsai olivér, olaszrizling, rajnai rizling. Itt is ha egy kicsit már ismertet választasz, akkor biztosan nem lesz rossz.

Vörösborból kevés van, ami igazán ízlik, talán a merlot és a portugieser. De nyilván a konkrét márkától függ.

Egy közepes árkategóriában a Teleki borok nem rosszak és sok helyen kapni (legalábbis mifelénk) egy sima élelmiszerboltban is, nem kell borszaküzletbe menni.

2020. okt. 27. 12:57
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Az alapján mondjuk meg mit szeretsz, hogy nő vagy? :D Ééés, ennyi? Ebből kellene kitalálni? Hát, én pl. a száraz vörösborokat szeretem, de nem hiszem, hogy azért, mert nő vagyok. Hanem mert a karakteresebb, fűszeresebb ízeket szeretem. Inkább az ízlésedről írjál, ne a nemedről, akkor jobban tudunk segíteni.
2020. okt. 27. 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!