Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Milyen és havi/évi lebontásban...

Milyen és havi/évi lebontásban kb mennyi alkoholt fogyasztasz ? Mik a kedvenceid ?

Figyelt kérdés
2020. okt. 20. 19:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Valtozo: van amikor akar napi egy uveg tomeny es egy csomo sor elfogy naponta es igy megy napokig, de van amikor tok kulturaltan megiszom egy pohar bort … es utana elfogy egy uveg tomeny es egy csomo sor :)))
2020. okt. 20. 20:42
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Nyaron froccsozni szoktam meg sorozni.

Osszel borozom.

Telen konyak es a rum a slager, de fogyasztok forraltbort is.

Tavasszal nem nagyon pialgatok, olyankor inkabb kirandulni jarok.

2020. okt. 20. 20:46
 13/21 anonim ***** válasza:
Nem iszom alkoholt. :)
2020. okt. 20. 21:23
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Az öreg székelyhez egy újságíró látogat le falura, hogy riportot készítsen kisiskolások részére.

- Kérem mondja el egy napját!

- Hát édes fiam, reggel felkelek, megeszek egy fél oldal szalonnát. Megiszok rá 4-5 pálinkát...

- Na de bátyám, ezt így nem lehet, mondja inkább hogy könyvet olvas.

- Jól van fiam. Tehát felkelek reggel, megeszek egy fél oldal szalonnát. Elolvasok 4-5 könyvet, aztán addig dolgozok kinn a szántón, amíg olyannyira megnő a tudásszomjam, hogy 5-6 könyvet ismét el kell olvasnom. Bele is szédülök a sok olvasásba, ezért lefekszem, pihenek egyet. Mikor felébredek, megeszek egy jó nagy darab csülköt 1 vekni kenyérrel. Ebéd után elmegyek a könyvtárba.

A Pista már rendszerint ott vár. Együtt elolvasunk vagy 12-t, egészen addig, amíg a könyvtár bezár. Utána meg átmegyünk a Józsihoz, mert neki meg nyomdája van!

2020. okt. 20. 21:45
 15/21 anonim ***** válasza:
Egy pohár pezsgő szilveszterkor. Nem iszom alkoholt, főzni és sütni szoktam vele: fehérbor, vörösbor, sherry, különböző likőrök, amiket használok, általában sokféle van itthon.
2020. okt. 21. 06:45
 16/21 anonim ***** válasza:
Ha azt mondom naponta egy palack (nem koccintós) bor, akkor kb jó a becslés, ebbe benne vannak a (nem túl gyakori) társas összejövetelek fogyásai is. De elfogy egy év alatt 10 liter csodálatosan finom ágyas pálinka is (szintén a társas fogyasztásokkal együtt).
2020. okt. 21. 10:14
 17/21 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Saját házi páleszből szabadnapokon két cent este. Néha még egy két centes vacsora közben. Semmi más. Nem volt mindig így. Volt idő amikor megittam mindent amit csak birtam. Ez naponta lehetett két deci pálinka plusz két litet bor is. Vagy sör de minimum 6 plusz pálinka. Nem volt jó időszak. Nem ajánlom senkinek.
2020. okt. 22. 12:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem iszom rendszeresen, csak ha van hozzá kedvem, és az időbeosztásom is úgy engedi, de akkor is csak mértékkel! Leginkább sört szoktam, abból is minimum 5%-os világosat, és több kedvencem is van, legalább 14 féle, és max. 4 doboz (2 liter) a HETI adagom!

A töményeket is szeretem, de nagyon ritkán iszom, kedvenceim: Jack Daniel's, Jim Beam, krémlikőrök, Aperol, Fütyülős italok, házi pálinka

2020. okt. 24. 01:18
 19/21 anonim ***** válasza:

A töményet nem igazán szeretem, tehát csak a baráti társaságban kínált különlegességek jönnek szóba, megkóstolás szinten, 1-2 havonta 2 cl. Átlagosan.

Sört nyáron iszom, max 3-4 korsó egy szezonban vagy ha vmi jófajta Pub esik az utamba ha külföldön járok.

Édes likőröket, alkoholos italokat se szeretem, néha koktélként azonban megiszok évente 2-3-at.

Borból iszok legtöbbet társaságban (tisztán vagy nyáron fröccsként), hétvégi alkalommal mondjuk 2-3 pohárral.

Pezsgőt csak komolyabb ünnepi alkalomra, évente ha elfogy 1-2 üveggel.

Összegezve:

Pezsgő: 2 üveg/év (kedvenc: Hungaria Extra dry)

Bor: 10 liter (kedvenc: Dúzsi kékfrankos rozé v. Száraz sárgamuskotály pl. Árvay pincészet)

Sör: 2 liter (kedvenc: a belga kwak)

Tömény (pálinka, rum, vodka...) 2 dl (kedvenc: Pusser’s British Navy rum 15 éves)

Koktél, likőrféleség: 1.5 liter (kedvenc: White Lady, Dry martini)

2020. okt. 25. 10:06
 20/21 anonim válasza:
85%
Havi kb 60-80 üveg sör és 1-2 liter pálinka.
2020. okt. 26. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!