Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A vodkanarancshoz melyik...

A vodkanarancshoz melyik narancslé passzol legjobban?

Figyelt kérdés
Az Absolut Vodkához a Spar saját gyártású, 100% közvetlen préselésű, hűtött levét vettem, hát az nem jön be :((( Pedig jóval drágább volt, mint a Hohes C, Sió meg az ilyen megszokott márkák.

2020. szept. 30. 21:22
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
87%

9, nem unod még? A tipikus alkoholista pont, hogy nem végez hosszas kutatómunkát az ügyben, hogy mit igyon.

A legtöbb úgy van vele, hogy legyen óccsó, üssön oszt jó...

2020. okt. 1. 20:13
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Plusz 1 a Cappy-re és a Fantára. De próbáld ki a Sprite+vodka kombót is.
2020. okt. 2. 09:43
 13/20 anonim ***** válasza:

11, azért mert evidens, bocsi... 😂

Pár dolog amit esetleg nem tudnál még:

Alkoholt mindig, (pár kivétellel behűtve/jéggel) iszunk.

Kivétel a vörös bor/port, az ír kávé (mert erre részben a latte szabályai vontakoznak), a flancosabb whiskyk...az összes többibe megy a jég.

Jäger, limoncello és (elvileg a vodka is) mondanom se kell, hogy a fagyasztóban lakik, mondjuk nem mindenhol van rá hely, de finomabb így. Pl a Bailey's és fehér/rozé/habzó borok meg a hűtőben.

Vörös borhoz van vákuumos dugó, proseccohoz meg speciális prosecco kupak ami az ideális állagmegőrzést segíti.

"Csapolt" kólát/lemonádét meg egy undorító szörp szerű cuccból, gázból és csapvízből keverik ki.

Igazi csapolt ale íze változik a felnyitás után, és ez normális. Igen meg tud buggyanni, de az más íz, ahogy az is ha nem takarítják a csöveket amiken át feljön a pincéből.

Lager esetében meg fontos az a recézett minta a pohár alján, ha sima, kopott esetleg párás vagy dzsuvás amibe töltik, nem habzik fel, "lapos marad".

Most már ezt is tudod. 😉

2020. okt. 2. 11:10
 14/20 anonim válasza:
100%

Ha igazán tutira akarsz menni, és van időd akkor kell egy 7 decis befőttes üveg.

Aztán kell venni egy kisebb narancsot (az még pont befér az üveg száján), meghámozni, és egészbe bele dobni.

Egy fél literes vodkával ha fel van öntve akkor pont tele lesz az üveg (a narancs kb 2 decit szorít ki).

Ezután hagyni kell állni úgy 1 hónapot (vagy többet).

Kb 2 hét után fog lesüllyedni a narancs az aljára...

A legjobb az egészben hogy a vodkának jó kis narancs íze lesz, viszont a narancsot meg lehet enni. Egy gerezd felét kb rágás nélkül is (egy falatra) le lehet nyelni.

Így cselesen meg lehet "enni" a vodkát a narancsban, és utána ráinni a narancs-vodkát :)

2020. okt. 2. 18:18
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Cappyvel a legjobb,bár ez a vodka annyira tiszta és lágy hogy én biztos kísérőnek innék hozzá narancsot,nem pancsolnám össze.
2020. okt. 2. 20:20
 16/20 A kérdező kommentje:
14: Írtam, hogy hűtött narancslevet öntöntem a vodkához, tehát nem az volt a gond, hogy meleg volt (azaz szobahőmérsékletű), hanem az, hogy nem volt elég hideg. Egyébként utánanéztem: az igazán minőségi vodkát nem hidegen isszák.
2020. okt. 2. 20:31
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

16

Én nemcsak a vodkát hanem más töményet sem fogyasztok hűtve.Amelyiket csak jéghidegen lehet meginni azt nem is érdemes.

2020. okt. 2. 23:20
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
16, jó, de minőségi vodkát tisztán isszuk. Amibe narancslé kell, az alapból a futottak még kategória.
2020. okt. 2. 23:51
 19/20 A kérdező kommentje:
17: Eddig bort, sört és Unicumot ittam csak. Pálinkát sohasem. De sört kb. 10 éve nem iszom. A vodkával most ismerkedem. Az Absolut Vodka nem a csúcs, de az azért nem is a legalja, ennyi infót már összeolvastam róla. Önmagában nincs rossz íze szerintem, még melegen sem. Iható minőség. Annyit állítok, hogy narancslével keverve (és jól behűtve) sokkal finomabb.
2020. okt. 2. 23:54
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, vodka és vodka közt is van különbség. Kb 10 éve nagyon trendi volt a vodka, mára meg épp a gin az.

Az összes bárban volt málnás, vaníliás srt belőle.

Most inkább sokféle gint lehet kóstolni, uborkás-rózsás, narancsos, kökényes, rebarbarás... minden féle.

2020. okt. 3. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!