"hány év állásig"
Ezt magyarul is, ha lehet. Kérlek!
Attól függ milyen alkoholos ital.
Mi 2014 környékén ittunk meg egy 1986-os tokaji aszút (szekrénytetején szoba hőmérsékleten tárolt). Már nem volt az igazi, biztos finomabb lett volna korábban, de ihatónak iható volt, bajunk sem lett tőle.
Pezsgő az megromlik, elmegy a szénsav és ecetes lesz.
Sörön is érezni, ha már "lejárt", évek alatt penész lesz a tetején.
Likőrök, vermutok ilyesmik szintén penészesedhetnek, de nem 1-2 év alatt, hanem tizen évek alatt.
Vodka, pálinka nem romlik meg, szerintem nincs az az penészgomba ami ilyen erős alkoholban megélne :D
Piafüggő és ami még nagyon számít, a tárolás.
Volt olyan, hogy a spájzot pakoltuk ki és találtunk pár doboz sört, többféle márkát. Évek óta lejártak. Megittuk őket és többségük teljesen rendben volt. 1-2 darabnál volt kevesebb a szénsav és kevésbé intenzív az íz, de még úgy is olyan szintet hoztak, mintha egy friss sört kiöntenél és fél óra után innád meg.
De, volt olyan, hogy vettünk sört és kb. 1 órát állt kint a melegben a kocsi, aminek a csomagtartójában volt. Hát, érezhetően rosszabb ízük volt a söröknek, mint amilyennek kellett volna lenniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!