Miért van sok férfi az alkohol mentes, vagy ízesített
sörök ellen?
Mert van, akinél a "férfinak levés" abból áll, hogy büdös, bunkó és ostoba. Én meg szoktam inni alkoholmentes sört is, radlert is, és szarok arra, hogy mitől lesz valaki "férfias".
2020. júl. 20. 20:18
Hasznos számodra ez a válasz?
Az eddig megfogalmazott gondolatok mellett van még egy olyan is, hogy ezeknek jobbára semmi közük a sörhoz. Pont, mint az alsópolcos kukoricás szaroknak. Bár én nem vagyok ellenük, csak a szavak devalválása ellen.
2020. júl. 21. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
Árpamaláta, komló, sörélesztő, ivóvíz - ebből lesz a sör. Aki már kukoricadarát is tesz bele, no onnan kezdődik a húgylé.
2020. júl. 21. 11:25
Hasznos számodra ez a válasz?
Az is tévhit, hogy az igazi sörimádó nem issza meg az alkoholmentes sört. Amikor úton vagy (kocsit vezetsz), és megállsz ebédelni, bizony jólesik hozzá egy hűtött palack Birell.
2020. júl. 21. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
A sima alkoholmentes sör egyszerűen nem ízlik, ilyen malátaital-szerű íze van, de nem finom. Az ízesített mentest szívesen megiszom, ott a söríz megbújik a háttérben és a friss gyümölcsíz dominál. Csak sajnos gyengébb a mentesnek az íze jóval egy 2%-osnál ízesítettnél.
2020. júl. 21. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
26/34 dizelesgozgep válasza:
23 ez igaz. :) csak akik acsarkodnak az ízesitett sörre hogy nem sör, általában kukoricadarás "hugyléval" a kezükben teszik...XD
Szóval igazából ők sem "igazi" sört isznak ha szigorúan vesszük.
2020. júl. 22. 05:07
Hasznos számodra ez a válasz?
@23: És mi a helyzet a rizs, búza vagy rozssörrel? Sőt, a maláta az eredeti sörben nem is volt, azt utólag tették bele, elsősorban mert azzal akár egy hétig is el lehetett tartani a söröket.
Nem véletlenül nevezik folyékony kenyérnek: az eredeti sör úgy készül, hogy a keletlen kenyértésztához sok vizet adnak, és a napra kitéve megerjed, ahelyett, hogy megkelne, mint a kenyértészta. Nagyjából a mai napig ez a sörfőzés lényege, csak a technológia finomodott. Éppen ezért kukoricából is lehet sört főzni. Más kérdés, hogy sokszor a kukoricát pótanyagként teszik bele, így keletkeznek a mindenféle sörjellegű italok.
2020. júl. 24. 00:23
Hasznos számodra ez a válasz?
#27: Jó, de ki iszik ma ilyen sört? Ezzel a gőzerővel ugyanúgy vitatkozhatnánk a borról is, mert a római birodalomban sem a mai ismert száraz / félédes / édes technológiák válfajai szerint erjesztették. Egyébként is az európai nem-homoki Vitist elvitte a filoxéra.
Vissza a sörhöz: lehet, hogy vannak, akik kimondottan élvezik a weizent, a különböző szűretlen élesztőseket, a felső erjesztésű ale-fajtákat - én inkább az alsó erjesztésű, aranybarnára érlelt, merészen komlózott, kristálytisztára szűrt pezsgőbuborékos Pilsner Lagerre esküszöm.
2020. júl. 24. 02:07
Hasznos számodra ez a válasz?
Basszus, és van benne egy elírás - malátát írtam komló helyett. Komlót először talán a belga szerzetesek tettek bele a XIII. században, addig mindenféle fűszerrel próbálták tartósabbá varázsolni a söröket. Szóval az őseredeti sör kenyérízű, aztán lettek a sokféle ízesített sörök, és a legfiatalabb a komlózott. Szóval aki igazán hagyományőrző, az pont az ízesített sörökkel kell kezdje.
2020. aug. 4. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
@28: Bocs, de a pilsner és a lager két külön fajta. Szerintem egyszer próbálj ki egy merészen komlózott, eredeti, nem a mostanság divatos IPA-t. Mondjuk nekem legtöbbször a porter jön be, de esete válogatja. Vagy mondjuk egy vörös sör?
2020. aug. 4. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
Kapcsolódó kérdések: