Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Melyiktől érdemesebb berúgni?

Melyiktől érdemesebb berúgni?

Figyelt kérdés

Tömény vagy fröccs?

Ritkán iszom...nagyon ritkán. Legutóbb töményeztem és fél napot végig aludtam. Szeretném megérezni, de nem olyan szinten, hogy a fél napomnak annyi legyen.

Egyszer ittam fröccsöt, egy egész boros üveg elment, de nem különösen volt hatása. Vagy esetleg sangria?

2020. júl. 3. 21:21
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Fröccsözz,ilyen melegben amúgy is jobb,tovább is lehet inni,természetesebb,stb...

Csak ne valami maszat bort igyál,hanem olyat ami látott is szőlőt :)

2020. júl. 3. 21:33
 2/6 anonim válasza:

És ha üdítővel innád a töményet? Gondolok pl. a vodka tonicra, vagy whiskey kólára.. Pl. 3-5 centeket kutyulsz 2 dl üdítővel és azt iszogatod lassan.

Vagy valami gyengébb koktél esetleg...

Egyébként a minőségi bortól pont kellően belehet csípni. 🙂 A fröccs nekem nem jön be, arról nem tudok nyilatkozni.

2020. júl. 3. 21:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Jó minőségű portói likőrbort vegyél, meg fogod érezni és másnap se leszel hulla tőle.
2020. júl. 3. 22:02
 4/6 anonim válasza:
49%
Én azóta nem vagyok másnapos, mióta kerülöm a cukros löttyöket. Jó minőségű pálinka, whiskey, tequila, bor, csak ne legyen benne hozzáadott cukor. Lefekvés előtt pedig sok-sok víz és kaja. Amikor felébredsz, akkor is igyál sok vizet.
2020. júl. 3. 22:21
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha másnap jót akarsz, cukos, savas vagy tejes italokat kerüld.

Pl félédes fröccs, whiskey, vodka, másnap nem olyan brutál.

Ha viszont sangria vagy vörösbor amitől berúgsz, tuti fájni fog a fejed.

Tejes vagy cukros töménytől bebacni a legrosszabb, pl Baileys, Archers, dió/menta/csoki/eper srb likőrök különösen fűszerezett rum, Ouzo... másnap halál.

2020. júl. 4. 00:02
 6/6 anonim ***** válasza:

"Tömény vagy fröccs?"

Ez két rossz opció. Ha csak ezek vannak, akkor töményből a fehéreket idd, pl jobb minőségi pálinka (Zsindelyes, Panyolai, Demeter, Bolyhos), de nyugtasson a tudat, hogy hozzáadott cukor nélkül is tele vannak cukorral, és ez a tömények sajátossága, mindegy, hogy pálinka, vodka, whiskey, vagy likőrök, és ez a másnapi rosszullét egyik fő oka.

Ha már bor, akkor fehér vagy rosé, de mindenképp száraz, és lehetőleg szőlőből legyen. Én nem hígítanám szódával sem, bár fontos a sok folyadék, és ez a másnaposság másik fő oka, tehát ha az ivás közben nem is, de utána a folyamatos folyadékpótlás kötelező, és ez alkoholtól függően több liter nem alkoholos folyadékot jelent.

Hasznos, ha eszel előtte, de berúgás szempontjából mégsem az. Többet és hosszabban kell innod, hogy a hatás ugyanolyan legyen, mint éhgyomornál, ezáltal a másnapi rosszullét esélye/mértéke is nagyobb.

2020. júl. 4. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!