Melyiktől érdemesebb berúgni?
Tömény vagy fröccs?
Ritkán iszom...nagyon ritkán. Legutóbb töményeztem és fél napot végig aludtam. Szeretném megérezni, de nem olyan szinten, hogy a fél napomnak annyi legyen.
Egyszer ittam fröccsöt, egy egész boros üveg elment, de nem különösen volt hatása. Vagy esetleg sangria?
Fröccsözz,ilyen melegben amúgy is jobb,tovább is lehet inni,természetesebb,stb...
Csak ne valami maszat bort igyál,hanem olyat ami látott is szőlőt :)
És ha üdítővel innád a töményet? Gondolok pl. a vodka tonicra, vagy whiskey kólára.. Pl. 3-5 centeket kutyulsz 2 dl üdítővel és azt iszogatod lassan.
Vagy valami gyengébb koktél esetleg...
Egyébként a minőségi bortól pont kellően belehet csípni. 🙂 A fröccs nekem nem jön be, arról nem tudok nyilatkozni.
Ha másnap jót akarsz, cukos, savas vagy tejes italokat kerüld.
Pl félédes fröccs, whiskey, vodka, másnap nem olyan brutál.
Ha viszont sangria vagy vörösbor amitől berúgsz, tuti fájni fog a fejed.
Tejes vagy cukros töménytől bebacni a legrosszabb, pl Baileys, Archers, dió/menta/csoki/eper srb likőrök különösen fűszerezett rum, Ouzo... másnap halál.
"Tömény vagy fröccs?"
Ez két rossz opció. Ha csak ezek vannak, akkor töményből a fehéreket idd, pl jobb minőségi pálinka (Zsindelyes, Panyolai, Demeter, Bolyhos), de nyugtasson a tudat, hogy hozzáadott cukor nélkül is tele vannak cukorral, és ez a tömények sajátossága, mindegy, hogy pálinka, vodka, whiskey, vagy likőrök, és ez a másnapi rosszullét egyik fő oka.
Ha már bor, akkor fehér vagy rosé, de mindenképp száraz, és lehetőleg szőlőből legyen. Én nem hígítanám szódával sem, bár fontos a sok folyadék, és ez a másnaposság másik fő oka, tehát ha az ivás közben nem is, de utána a folyamatos folyadékpótlás kötelező, és ez alkoholtól függően több liter nem alkoholos folyadékot jelent.
Hasznos, ha eszel előtte, de berúgás szempontjából mégsem az. Többet és hosszabban kell innod, hogy a hatás ugyanolyan legyen, mint éhgyomornál, ezáltal a másnapi rosszullét esélye/mértéke is nagyobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!