Az avasi fröccs miről kapta a nevét?
Literes kiadás, 7:3 bor-szóda,
Miskolcon van ugye egy városrész ezzel a névvel... oda kötődne? miért?
Oké, sárcok, köszönöm, de...
egyrészt egyik forrásból sem derül ki egyértelműen, hogy a fröccs valóban a miskolci dombról kapta volna a nevét, csak azt erősítik meg, hogy a) van ilyen hely Miskolcon, b) ráadásul ott vannak borospincék...
szóval a tanácstalanságom csak kissé csökkent, és ha bárkinek volna még további infója a kérdésben (pl. miért pont ez az arány az "avasi"?), nagyon szépen köszönöm, ha megosztja! :)
Ajjaj :D
a neten egymást érik a (valszeg keresztbemásolt) fröccsnév-listák, és ez az avasi makacsul tartja magát rajta, úgyhogy valamiért hihetőnek tartják, hogy létezzen...
de ha még vannak páran, akik tapasztalatból tudják mondani, hogy ez valszeg városi legenda, azt is megköszönöm...
Nem mondom azt, hogy városi legenda, simán létezhet, de hogy a gyakorlatban baromi ritkán használt keverési arány, az biztos.
Csomó fröccsfajta létezik papíron, de kb 5-6, amit a gyakorlatban az emberek valóban kérnek is. A többi meg az, amit elbír ugyan a papír meg az internet, de soha nem fogsz senkit hallani olyat kérni.
c) régebben legalábbis ott ittak a péntekesti rokkerek/huszárok a temető környékén, szóval amúgy teljesen el tudom képzelni, hogy egy üveg bor háromdeci szódával bekeverve volt az alap.
Ott olyan arcokkal találkoztunk, akik a kóborkutyát próbálták leitatni azzal, hogy "IGYÁ IGYÁMÁ BEKERRÚGNI PÉNTEKVAN!"
Ettől függetlenül én se hallottam róla így név szerint, dehát egyébként évszázadok óta jellemző, hogy nem a helyiek nevezik el az italokat úgy ahogy, hanem a vendégek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!