Az normális, ha az alkohol felerősíti az érzéseimet?
Ha pl jó kedvem van alapból, még jobb kedvem lesz.
Ha depisebb hangulatom van, akkor még depissebb leszek. Pedig úgy hallottam, hogy az alkoholt egyfajta "anti-depresszáns" és sokan isznak, ha rossz kedvük van, mert akkor jobb lesz.
Én nem szeretek inni, ha alapból rossz kedvem van, mert akkor nagyon felerősíti ezt a rossz érzést. Normális ez?
Normális, de szerintem alkoholtól is függ, hogy mit vált ki belőled
Én például jól érzem magam a sörtől,a fehérbortól állandóan bőgnöm kell,a pálinkától meg agressziv leszek
Gátlásokat feloldja, de van, akinek a gátlások traumákat rejtenek el és egyáltalán nem lesz jobb kedvük, hanem szembesülnek azzal a nyomorral, amiben én is élek.
Szaktársamat vasrúddal és szíjjal verte az apja. Amikor ivott a srác ezek az érzések szabadultak fel benne és mindenkinek neki ment. Engem egy 30 kilós beton darabbal dobotteg 4 méterről! Iszonyat nagy energia szabadult fel belőle és pusztító lett. Amikor ez kiderül, nagyon sokat beszélgettem vele, hogy a traumát fel lehessen oldani. 2 évig minden héten.
Az alkohol ráadásul máshogy hat mindenkire.
Én a sörtől agresszív, a pálinkától merész és a bortól bölcs leszek.
Sőt! Én pl egyáltalán nem kívánom az alkoholt, de jól esik egy pohár sör, vagy egy vice házmester. Nem több.
Másnak, az emberiség 40%, ellenben függőséget okoz és nem elég egy adag. És nagy kárt okoz nekik és a családtagjaiknak.
Így ez a kérdés nem olyan 1xű. A kulturált alkohol fogyasztás tabu és kultúrálatlan vedelés és "ivás" az köznyelv része. A kocsmák léteznek, a közösségi helyek, mint az angol pub-ok Magyarországon meg ritkák, de talán terjednek. Már lehet társasozni, és kóstolókat szervezni, ahol nem a bebaszcsi a lényeg.
Magyarországon az egymillió regisztrál alkoholista országában, ahol az alkohol fogyasztás európai rekordokat dönt, és a halálok 23% alkohol miatt van már több, mit 10 éve. Mégsem vesszik fel a maszkot, amikor inni kezdenek. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!