Ha eddig mindig 2db 4,5%-os sört ittam, akkor egy tequila sunrise vagy egy margarita mennyire "ütne be"?
A két sör után csak felszabadult, szókimondó vagyok általában, részeg semmiképp sem. Ki szeretnék próbálni valamilyen más italt is, például a fent említetteket. Mennyire ütne be? (Csak nem lennék mattrészeg, nem?!) Vagy például ugyanez a kérdésem a felesekkel: pl. egy Jager esetében mi várható?
Köszönöm a segítő válaszokat!
18/L
Egy koktél kb egy sörnek felel meg (csak finomabb).
Elvileg egy feles is, ott a probléma az, hogy könnyebb hamar bedobni. Nyilván egy feles még nem fog kiütni. De megittad, lehet hogy nem is érzed rögtön, elég könnyű rendelni még egyet :), és 2-3 rövid idő alatt már elég durva tud lenni, ha nem vagy hozzászokva. Szóval én azt javaslom, semmiképp se igyál egynél többet, inkább rendelj utána valami mást.
Szimpla matek. 5dl 4%os alkohol ugyanannyi etil-alkoholt tartalmaz mint 5cl 40%os.
1l sorrel te 45ml etil-alkholt vittel a szervezetedbe x ido alatt. Jager az 35%os, szoval kb 3nagy jagerrel(3x4cl) éred el ugyanazt a hatast kb ugyanannyi ido alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!