Az hogyha néha megkívánom a sört az alkoholizmusnak számít?
És hogyha a boltba mikor sétálok a sörös polc előtt és úgy kívánom meg?
Egyébként kB 4 napja nem ittam
Úgy hogy azóta ma ittam féldobozzal.
Én tudom magamról, hogy alkoholista vagyok, mert mindennap iszom egy pohárral és ha kimaradt 2 hétig, hiányzik.
De azt is tudom, hogy soha nem iszom többet és nem szeretek berúgni.
Valaki 60 évesen is indul downhill bringa versenyen, más meg 20as éveiben halálra töri magát. Itt is van mérték és tűrő képesség és határok megtartása és ott is.
A függőség és a szokás kialakulása egy olyan dolog, hogy tudatosítani lehet és kontrollálni. Nem kell szépítgetni. Nem kell mentegetőzni. Vállalni kell és vállalni a következményeit.
Ha az orvos megkérdezni, megmondod neki. Napi 1 sör az elmúlt 10 évben. És tudni fogja, hogy mit jelent neki.
Ha a munkahelyen megkérdezik, skh. Mivel nem vagy alkoholos befolyásoltság alatt munka közben.
Ha szépíted, mentegetőzöl, más néven hívod, akkor menekülsz a valóság elől.
Igen, van különbség a halálra ivom magam és az egy egységnyi alkohol között. Az, hogy nem vagyok orvosi eset, csak nem tudok nélküle élni az számomra jelent valamit, ami nem merül ki az mentségeknek számító szavakban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!