A filmekben miért melegen isznak whisky-t?
Rengeteg filmben látom, hogy főleg a gazdagabb szereplőknek van az irodában vagy a lakásban egy nagy díszes üveg amiben a whisky-t tárolják. Aztán ha valakivel isznak akkor abból kitölt egy-egy pohárral és megisszák. Nyilván ezek csak filmek és valami teát isznak igazi whisky helyett. De egyébként is lehet kapni ilyen szetteket. Ezek ahhoz túl díszesek, hogy az ember berakja a hűtőbe vagy fagyasztóba, ezért jellemzően szobahőmérsékleten lehet ebből italt fogyasztani.
Viszont én akárhányszor ittam szobahőmérsékletű whisky-t, mindig rosszabb volt mint hűtve vagy jéggel. Túl erős, majdnem ihatatlan így az ital. Szinte minden töménnyel így vagyok, vodka, pálinka, mind jobb hűtve, akkor is ha jó minőségű italokról van szó.
Azon kívül, hogy jól néz ki és szép díszes, mi értelme ilyenben tárolni a whisky-t a polcon, pulton?
Nem hűtöm a töményet.A vodkát,jagert sem.Amit csak hűtve lehet fogyasztani azt szerintem nem is érmes.A legdrágább whisky amit ittam az alap Jim Beam volt.Annál többet nem szívesen adnék italért.De még a
Tescoban kapható Special Reserve sem olyan rossz,hogy legalább kupicából ne lehetne meginni szobahőmérsékleten..
Pedig tényleg elég sok filmben látható. Sőt, még nekem is van ilyen metszett, kristály italos üvegem, nagyanyámtól örököltem. Mondjuk, ő nem whiskyt tartott benne, hanem különleges likőröket.
Kérdező, annak a válaszolónak van igaza, aki azt mondja, az ízlések különbözőek, és nem érdemes vitatkozni rajta. Persze, vannak ajánlások, de a whiskyt tényleg nem szokták hűteni alapjáratban, esetleg jégkockát tesznek bele. De egy brit ezt is szentségtörésnek tartja.
Említetted a konyakot. Hát azt nem hűtik. Sőt... Az igazi konyakos pohár nagy, öblös, az a lényege, hogy fogyasztás előtt, még egy kicsit melengeted a kezedben, mert ettől szabadulnak fel az illat és íz aromák, amelyek fokozzák az ital élvezetét. Persze, igazi, jó minőségű konyakról beszélek.
Én el sem tudom képzelni hogy lehűtsem a whisky-t/whiskey-t . Szobahőmérsékleten iszom tisztán mindenféle baromság nélkül pl.: jég, víz, kóla stb...
Mondjuk nem is ezeket iszom amit itt már páran felsoroltak .. De hát ugye ízlés kérdése ez is .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!