Miert ejtik az IPA sort magyarul ahelyett, hogy rendesen angolul ejtenek? Annyira ciki!
Figyelt kérdés
2020. máj. 13. 12:35
1/24 anonim válasza:
Úgy ejtik, ahogy hallják, lehet, hogy reklámból ismerik így, és nem tudják, honnan származik.
2/24 anonim válasza:
Mert gondolom magyarul beszélő emberekről van szó. Magyar szövegkörnyezetben a külföldi neveket mindig is magyarosan ejtettük. Pl az USA sem júeszéj egy magyar mondatban. De ez ugyanígy van az összes nyelvben. Az angoloknál pl bjúdapeszt a fővárosunk.
4/24 anonim válasza:
Különböző nyelveknek különböző kiejtései vannak, és az adott anyanyelvű emberek általában ezt a kiejtést használják.
Te talán "Lándön"-be repülsz ha kimész Angliába? - Hovatovább, dehogy Angliába, természetesen Inglendbe. :))
Amúgy ha maga a gyártó is úgy ejti, hogy "IPA" akkor én miért tenném másképp?
5/24 anonim válasza:
Mert egy magyar mondatba nagyon furcsán hangzik egy rakat ilyen rövidítés. Hasonló témában értekezés: [link]
6/24 anonim válasza:
Miért ciki? Kinek ciki? Nem hiszem hogy egy angol anyanyelvűt egyáltalán érdekelné ez.
7/24 Miss Endzsi válasza:
Szerintem jól hangzik sima Ipa-ként.
8/24 anonim válasza:
És te minden idegen szót úgy ejtesz, ahogy a származási nyelvben ejtik (latin, török, sváb stb.) ? Mert akkor szólok, hogy az nem csak ciki, de nem is nagyon fogják érteni, mit beszélsz.
9/24 anonim válasza:
Ha olyan környezetben vagyok, akik nem tudják, hogy Indian Pale Ale vagy álpíé, akkor én is magyarosan mondom. Sörkedvelő környezetben meg angolosan.
Fölösleges ezen pörögni, ettől még nem fogják a reklámokban jól mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!