Whiskey mennyire finom? Mire lehet hasonlítani?
Melyik és kinek?
Egyrészt van aki szeretni, van aki nem. Másrészt rengeteg féle van.
Semennyire. Pocsék. Ha valamire hasonlít, az a pálinka.
Szúrós szaga van, és büdös lesz tőle a szád. Ha lenyeled, égeti a torkodat. Brrrr.
De sokan fizetnek is ezért az élményért, szóval ízlések és pofonok....
Igya aki akarja, csak aztán fogmosás nélkül ne jöjjön a közelembe.
Látszik, hogy normális whiskyt/whiskeyt még nem ittatok, mert akkor nem írkálnátok ökörségeket.
Vannak kifejezetten finom whiskyk de azokat ne a tesco alsó polcain keresd .
És rengeteg fajta van . Szerintem finom . Már amiket én szoktam fogyasztani .
Nem ismerem a méregdrága prémium whiskey-ket, de kóstolásnak felesleges is lenne olyanokat ajánlani, az olcsóbb, hétköznapi fajták között is vannak finomak, ami persze relatív, majd eldöntöd!
Amúgy a whiskey-k sem egyformák, legalább 2 különböző ízvilág van belőlük, legalábbis amiket ismerek:
1. kellemesen füstös-szenes, például: Jack Daniel's, Jim Beam, Johnnie Walker, Chivas Regal, Grant's
2. lágyan selymes-bársonyos, kesernyésebb, például: Ballantine's, Jameson, Black Velvet, Joe Black
máj. 2. 20:52
Hát, attól függ, mi a cél... ha az, hogy elmenjen a kedve a whiskytől (mint itt 1-2 válaszolónak), akkor tényleg fölösleges jó whiskyket ajánlani. Lehet, hogy magyar pénztárcának "méregdrága" már egy 10-13 ezer közti whisky is, de a 4-7 ezresek nagytöbbsége meg simán csak pénzkidobás. 4 ezerért veszek 14 doboz 300 forintos sört, és máris valami élvezhetőbbet kaptam ezeknél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!