Skót whiskey-ből lehet finom krémlikőröket készíteni, vagy abból inkább nem érdemes?
#2
A skót whisky markánsabb mint az ir, az amerikai, vagy a kanadai.
Az írásmód alapján a recept nem skót whiskyből készült. A vanilia és a kávé lehet, hogy eltompitja a whisky ízt, mindenesetre a whisky belekeverése után én már nem melegíteném, mert elmegy az alkohol tartalma.
tegnap 22:52
Nem minden skót whisky markáns. Manapság a legolcsóbb, sajátmárkás/noname skót whiskyknek egészen cérnavékony íze van, és hát a tejszínlikőrt egyébként is a legolcsóbbakból érdemes megcsinálni. De ma már pl. egy Ballantine's Finest is minden, csak nem markáns.
Egyébként a Baileys és a legtöbb más Irish cream sem tisztán whiskyből készül, hanem finomszesszel (vodkával) keverik.
Tegyél bele mézet vagy szörpöt, ha máshogy nem ízlik.
De a méz+kávé+tejszínt is megpróbálhatod (Baileys).
Van aki citromos teával vagy gyömbéres üdítővel issza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!