Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Alkohol fogyasztás után...

Alkohol fogyasztás után gyomorégés, gyomorfájás?

Figyelt kérdés
Pár hónapja vettem észre, hogy alkohol ivás után pár napig ég a gyomrom. Ilyenkor ha kávét iszom az is irritálja és bármilyen ételt eszem olyan mint ha feszülne a gyomrom. Régebben heti szinten fogyasztottam alkoholt.
2020. ápr. 29. 22:02
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Alkohol és koffein is meggyorsítja a sósav elválasztást a gyomorban. Ha az égő érzés napokig eltart, akkor ott már gyomorfal felmaródásról van szó. Tessék orvoshoz fordulni.
2020. ápr. 29. 22:06
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Csizmi?
2020. ápr. 29. 22:38
 3/6 anonim ***** válasza:
Ilyej ez, mikor már tini vagy fiatal huszonéves az ember
2020. ápr. 29. 22:43
 4/6 A kérdező kommentje:

A gyomorfelmarodas egyenlo a fekelyel?

A reflux az nem ugyan az vagy nem lehet az? Olvastam, hogy refluxhoz vezet a pia! Gondolom hasnyalmirigy vagy maj meg nem lehet! Nyelesnel egybol erzem az egest.

Mint ha eltalalna valamit ami ott faj!

Ha elhagyom teljesen az alkoholt vagy ritkan iszom csak sort akkor javulhat?

Mert borozas meg rovid utan kezdodott!

2020. ápr. 30. 01:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A refluxnál a nyelőcső alsó részét irritálja a sav. Alkoholfogyasztás velejárója, hogy a gyomorfalon mikroszkópikus sebek keletkeznek, melyek gyógyulásához idő kell, ám irritációjuk gyomorégés érzetét keltik. A fekély ezeknél a mikro-sebeknél sokkal nagyobb, jól behatárolható nyílt seb, itt nem erről van szó, de nem zárható ki sem. Ha ez csak mostanság van, és nagyjából egy területre koncentrálódik, érdemes lenne egy gasztroszkópos vizsgálatot csinálni.

Ha már muszáj alkoholt innod, próbáld meg azt ne üres gyomorra tenni, egyél előtte, közbe, utána, és fogyassz mellé sok vizet.

2020. ápr. 30. 10:19
 6/6 yoshimitcu ***** válasza:
100%
szia hogyvagy azóta? énis ugyanígy vagyok.
2021. febr. 8. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!