Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Az ouzo minek számít? Párlat...

Phoney kérdése:

Az ouzo minek számít? Párlat vagy likőr?

Figyelt kérdés

Ugyanúgy készül mint a gin és a (valódi) abszint, tehát tiszta szeszbe áztatják a receptet, majd az egészet újra lepárolják, és (a legjobb fajtákat kivéve) ezután még tiszta szeszt adnak hozzá.

Eddig még párlatnak számít, csakhogy általában adnak hozzá cukrot is, ezért nem vagyok benne biztos. (Egy ouzo-ról szóló anyaghoz kellene:)

2010. júl. 27. 15:35
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Szerencsére ez egy kérdezős oldal, én meg tegnap este amúgy is kiéltem magam a konyakká avanzsált metaxán;)

http://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__105343..

Szeretettel várunk:)

2010. júl. 31. 15:15
 12/14 anonim ***** válasza:

várj akkor mostmár én sem értem, :D

én a Tequilát nem italnak értelmeztem...!

de mind1 igy már tényleg nem értem :D

2010. júl. 31. 16:51
 13/14 A kérdező kommentje:

:DD

Annyiról van szó, hogy ánizsos(nak gondolt) italokat sorol az ouzo után. A raki török, a masztika pedig görög, és vmi fa nedvéből készül, ami csak görögországban hajlandó nedvezni, tehát pl Bulgáriában ánizst használnak helyette (így sokan az ouzo bolgár változatának hiszik).

Na a tequila sehogysem illik a képbe, mert mexikói, és kék agávéból készül.

Az ouzo-t pedig lehet, hogy régen "ánizspálinkának" nevezték, újságban most is biztos le lehet írni, de ilyen szakmai besorolás ma nem létezik.

2010. júl. 31. 16:58
 14/14 anonim ***** válasza:

oké,azt hszem értem :D de már az sem biztos xD

amúgy meg nem vitatkoztunk össze,szerintem :)))

2010. júl. 31. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!