Kierjedt bort hol tároljam? Pince nincs leássnám a földbe ott nem romlana meg?
Remélem, hogy nem mondok ezzel újat, de a bor eltartása ott kezdődik, hogy kierjedés után ne kapjon levegőt. Nagyon sok kezdőnek emiatt romlik meg a bora, aztán bonyolult dolgokban keresik a hibát.
Egyébként igen, jobb híján a földbe ásva tudod a hőingadozástól megvédeni, de csak ha elég mélyre ásod (ehhez nem értek, de tudomásom szerint legalább 2 méter). Télen jobban jársz egy olyan helyiséggel, ami közvetlenül nem fűtött, de nem is fagy. Földbe inkább akkor ásnám, amikor meleg van.
a föld feletti az kamra vagy borház! álltalábab a föld alatti a pince! ott van leginkább biztosítva az egyenletes hőfok! ( és ez a legfontosabb) kb 5-15 celziusz a megfelelő. igen, teli edény az fontos! fa hordó üveg edények. esetleg kór tartály. ( sav és rozsdaálló) alkalmaznak még műanyag tartályokat is de annak nem mindegy . hogy milyen műanyagból van! "acél" vagy alu edény semmi esetre sem jó!!!
persze lezárva ( dugaszolva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!