Általában égető alkohol, de kapni ízesített vodkákat is.
Például, gyógynövény keverékes (herbal enyhe menta íz), vagy citromosat.
Többnyire nem az íze miatt isszák, hanem a hatásai miatt.
Amikor lenyeli az ember akkor mennyiségtől függően, első 5 percben kimelegszik tőle, 10 perc után jön az áll enyhe elzsibbadása, arc és végtagok elnehezülnek, húznak, 15 perc után enyhe szédülés, és oldottabb jókedv.
Aztán ez a megivott mennyiségtől függően a totál eszméletvesztésig, rosszullétig, hányásig fokozódhat.
A teljes józanodásig legalább 5-6 óra eltelésére van szükség az utolsó megivott korty után. Viszont szerintem a vérből még ekkor is kimutatható az alkohol, csak már nem okoz beszámíthatatlan állapotot.
Én nem szeretem a vodkát, ahogy a pálinkát sem. Íztelen szar és bár a vodka annyira nem mar, de a pálinka (a házi cucc, ami öl) végig mar és felmossa veled a padlót. Semmi élvezeti faktora nincs számomra ennek a hatásnak.
Az ízesített vodkákkal már más a helyzet. Ott pont hogy egy plusz extrát ad az enyhe maró hatás, mert mellette érezni a finom ízét. Ha épp meggyes, akkor a meggyet. A vodka arra jó, hogy észrevétlenül beverj. Eléggé szagtalan, mondjuk azt nem tudom, hogy rajtad hagy-e szagnyomot ha attól állsz be. Annyira nem vagyok vodkás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!