Ha kisebb mennyiségben lenne eladó palackozott, zárjegyes alkoholom, azt hol lehetne az interneten eladni, az olcsóságot szemmel tartva?
Figyelt kérdés
Hallottam olyat, hogy online piactereken nem lehet, Facebook Marketplace-en nem tudom, talán ott sem. Facebook-csoportot nem találtam, pl. eladó borok, eladó italok.2020. jan. 14. 13:43
2/7 anonim válasza:
Csak sutyiban a szomszédoknak esetleg.
3/7 anonim válasza:
Facebook adok-veszeken láttam már kis kiszereléses tatratea hirdetést. De én is inkább ismerősöknek adnàm el.
5/7 anonim válasza:
Vaterán el lehet. Én is vettem már ott piát magánszemélytől, aki ajándékba kapta csak nem kellett neki. Akik azt írták hogy nem lehet nyugodtan megnézhetik. Kategóriaválasztó:- élelmiszer háztartás vegyiáru-élelmiszer-italok-rövidotalok. Jelenleg is 1285 találat van, és sok közülük bolt de van sok magánszemély is. Ha eredeti zárjegyes ital van nálad arra már egyszer meg volt fizetve az ÁFA meg a népegészségügyi termékadó is, onnantól kezdve azt csinálsz vele amit akarsz. Amit nem lehet neten eladni, vagyis nem érdemes vele próbálkozni mert tényleg megcsesz érte a NAV az pl. a házipálinka vagy a zárjegy nélküli ital, mert ezek esetén ugye adót csalsz ha eladod őket.
6/7 anonim válasza:
Használt terméket lehet eladni gond nélkül évi 600e Ft értékhatárig, de ez a kategória ugye nem értelmezhető az alkohol tekintetében. Hiába van fent rengeteg ilyen hirdetés, attól nem lesz még legális.
7/7 anonim válasza:
Inkább ajándékozás el abból nem lesz gondod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!