Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Régebbi időkben miért volt...

Régebbi időkben miért volt szokása az embereknek édes pezsgőket fogyasztani, most pedig szárazat?

Figyelt kérdés
mintha olvastam volna hogy régen az édes volt úgy "divatban" mint most a száraz elterjedve
2019. dec. 25. 17:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem most is "szokásom" az edes pezsgő fogyasztasa. Bocsi, nekem az ízlik! Aztán elterjedt, hogy az igazi pezsgő száraz, így sokan csak sznobságból azt isszák. Én maradok az édesnél. Max. félédes.
2019. dec. 25. 17:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztem legtobb embernek fingja sincs arrol milyen az igazi pezsgo, viszont az edes sokkal jobban itatja magat, ezert nyomatjak foleg a nok. En ittam mar dom perignont is, de olyan szaraz volt h egy fel pobarral ment le. Borbol se birom meginni a szarazaz, egyszeruen sz*r az ize.
2019. dec. 25. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs semmi baj az édes pezsgővel, de tény, hogy régen a szocializmus idején bizony azért volt nagyon sok édes pezsgő, hogy a pezsgő édességével fedjék el az ital gyenge minőségét.
2019. dec. 25. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én most is utálom a szárazat, borból és pezsgőből is. Sajnálom, nekem az édes jön be. Illetve egyáltalán nem szeretem a pezsgőt, de ha mindenképp kell akkor csak az édes, azt legalább meg bírom inni.
2019. dec. 25. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is az édes-félédes.

Ha nincs, nem iszom semmilyent.

2019. dec. 25. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 Phoney ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyire régen. A századfordulón pl. azért, mert akkor még mindig volt annyira újdonság a megfizethető cukor, hogy kb. a cukrot is cukorral ették. A folytonos cukorzabálás ártalmaival sem igazán voltak tisztában (ahogyan akkor még a dohányzáséval sem igazán).

Ekkor tényleg még francia champagne-ból is az édes fogyott a legjobban, és a korszakból ismert kockacukrok is kb. 2,5× akkora térfogatúak, mint a maiak. (De gyakran még ezekből is kettőt pakoltak egy-egy pohár abszintba, miközben amúgy a neves márkák cukor nélkül is nagyon jók voltak.)

A szocializmusban viszont jobbára azért, mert nagyon kevesen ismertek olyan minőségi pezsgőket, amik szárazon is legalább olyan „jók” (ihatóak) lettek volna, mint édesen.

2019. dec. 25. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Arra gondolok, amit előttem is írtak, hogy a cukor akkor még dráganak számított, és mindent ,,agyoncukrozva" fogyasztottak. Amúgy én lány létemre nem szeretem az édes pezsgőt, és nem sznobságból iszom szárazat. Nekem az az igazi pezsgő, attól nem csapom úgy szét magam, nem faj a fejem, nem émelygek. Hiaba itatja magát az édes, attól en olyan rosszúl tudok lenni, de az is igaz, hogy ma is sokan, főleg csajok ezt isszák.
2019. dec. 30. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:
úgy általánosságban én is hallom hogy az agyoncukrozott ma is kedvelt piáktól, martinik, likőrök, vermutok, édes borok stb. szörnyű másnapos fejfájás van. lehet régebben ezt is jobban tolerálták
2019. dec. 30. 22:46

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!