Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Pálinkát parafa dugóval, vagy...

B.zoltán73 kérdése:

Pálinkát parafa dugóval, vagy fémkupakkal zárjuk le?

Figyelt kérdés
2019. dec. 21. 11:53
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
Legjobb a megkezdett üveget mihamarabb elfogyasztani.
2019. dec. 21. 11:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy, csak jó minőségű legyen amivel lezárod. Én speciel a klasszikus csatos üvegre esküszöm.
2019. dec. 21. 12:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Mivel a kereskedelemben fémkupakkal árusítják (még a 8ezer Ft-ost is) gondolom ez az ideális, ahogy a boroknál meg a parafadugó.

De ha a szomszédtól veszel, vagy te adod el, akkor tök mindegy, hogy mivel van lezárva, csak ne folyjon ki!

2019. dec. 21. 13:12
 4/5 Phoney ***** válasza:
100%

A parafa némileg átereszt, illetve kiszáradhat, töményszesznél igazából csak hátrányai vannak. Amúgy lehet használni, de időnként meg kell fektetni a palackot, hogy ne száradjon ki, fektetve tárolni viszont a parafával zárt töményet nem szabad.

Tehát minden olyan zárási módszer, amit kimondottan töményhez gyártottak, kb. egyformán jó, de a parafánál nagyobb gond a rossz minőség, és foglalkozni is kell vele.

Több évtizedes tárolásra viszont egyik sem ideális, ahhoz külön szigetelni kell parafilmmel.

ma 13:12

A legtöbb minőségi pálinka (sőt, gyakran az olcsó is!) műanyag T-dugóval vagy műanyag kupakkal kerül forgalomba (ami kívülről szintén a T-dugót utánozza). A minőségi pálinkánál igen ritka a fémkupak, én pl. csak a Szicsek "nemprémium" sorozatainál láttam ilyet. Ettől függetlenül az is tökéletesen alkalmas, csak manapság nem divat drága italoknál használni.

2019. dec. 21. 13:48
 5/5 mindentudó99 ***** válasza:
Az alkohol könnyen elillan. Hosszútavú dugaszolasra a parafa szerintem nem lenne jó. Persz otthon ha jól zár elvan azzal is a k9nyhaszekrényen. Úgyis elfogy.
2019. dec. 26. 09:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!