Pálinkát parafa dugóval, vagy fémkupakkal zárjuk le?
Mivel a kereskedelemben fémkupakkal árusítják (még a 8ezer Ft-ost is) gondolom ez az ideális, ahogy a boroknál meg a parafadugó.
De ha a szomszédtól veszel, vagy te adod el, akkor tök mindegy, hogy mivel van lezárva, csak ne folyjon ki!
A parafa némileg átereszt, illetve kiszáradhat, töményszesznél igazából csak hátrányai vannak. Amúgy lehet használni, de időnként meg kell fektetni a palackot, hogy ne száradjon ki, fektetve tárolni viszont a parafával zárt töményet nem szabad.
Tehát minden olyan zárási módszer, amit kimondottan töményhez gyártottak, kb. egyformán jó, de a parafánál nagyobb gond a rossz minőség, és foglalkozni is kell vele.
Több évtizedes tárolásra viszont egyik sem ideális, ahhoz külön szigetelni kell parafilmmel.
ma 13:12
A legtöbb minőségi pálinka (sőt, gyakran az olcsó is!) műanyag T-dugóval vagy műanyag kupakkal kerül forgalomba (ami kívülről szintén a T-dugót utánozza). A minőségi pálinkánál igen ritka a fémkupak, én pl. csak a Szicsek "nemprémium" sorozatainál láttam ilyet. Ettől függetlenül az is tökéletesen alkalmas, csak manapság nem divat drága italoknál használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!