Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mitől van keserű utóíze a...

Mitől van keserű utóíze a boromnak?

Figyelt kérdés
És mit tudok vele csinálni? Minden ugyanúgy készült mint a korábbi években de keserű az utóíze. Illata, színe jó.
2019. dec. 14. 17:23
 1/4 anonim ***** válasza:
Hordóhiba?
2019. dec. 14. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Tartályos, eddig nem volt vele gond
2019. dec. 14. 20:26
 3/4 anonim ***** válasza:
Csersavtól talán... Préselési hiba! Lehet még a kénezés miatt is, túltoltad... DE akár lehet az is, hogy később a keserű íz eltűnik, bár ez már akkor szokott lenni, ha a szőlő jellemzője ez, ált. frissen kesernyés, majd később ez eltűnik, mivel írtad, hogy nem első eset, hogy bort készítesz a szőlődből, így ez kizárható. Biztos, hogy nem csináltál mindent ugyanúgy! A hiba mindig abban van, hogy valamit másképp csináltunk, lehet ez apróbb mozzanat is.
2019. dec. 15. 08:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 mustafa33 ***** válasza:
Ha nem fahordóból származó tanin, akkor valamelyik fenolsav lehet. Másoderjedés után előfordul, olyankor némely vegyületek koncentrációja megnőhet.
2019. dec. 16. 23:07
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!