Melyik sör a legkevésbé keserű és a legkeserűbb sör amit ittatok?
A legkevésbé keserű amit valaha ittam az a régi Miller volt amit még Olaszországban gyártottak, mióta Magyarországon gyártják nem a keserűje lett több hanem csontszárazra ki van erjesztve amitől picit keserűbbnek hat, de ezzel az az egész minimális élvezeti értéke is elveszett ami volt benne.
A legkeserűbb az pedig szerintem az első szériás Dreher Hidegkomlós volt, azóta jócskán visszavettek belőle.
A legkeserűbb sör, amit valaha ittam, az az alkoholmentes Amstel volt. Iszonyú keserű, annyira, hogy egy fél literes pohárral sem tudtam meginni, kb. 3 decit ittam belőle, amikor mondtam, hogy elég volt, ez már itt marad.
A sör persze alapjába véve keserű, de azért vannak nagyon minimálisan keserű, kifejezetten kellemes fajták, amikből nehéz megmondani, hogy melyik a legkevésbé keserű, ezekből pár példa, amiket ittam: Beck's, Borsodi Mester, Borsodi Bivaly, Borsodi Jeges, Löwenbräu Original, Kőbányai, és a Soproni IPA.
De amúgy vannak olyan sörök is, amik ugyan kevésbé keserűek, viszont kisebb-nagyobb mértékben "elcseszett" ízük van, legalábbis nekem abszolút nem ízlettek: Heineken, Pécsi Sör (Prémium Lager), Soproni Démon, Borsodi Tüzes, Löwenbräu Lager, és a Zipfer.
A Gösser eléggé érdekes ízű, mert ugyan az átlagnál keserűbb sörök közé tartozik, de ez mellett van valami különleges is az ízében, amit nem tudok megmagyarázni! :/ A Borsodi Tüzes viszont egyértelműen azért rossz, mert nagyon vizes utóíze van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!