Sajnos az ősszel meghalt a szomszéd bácsi,most a szomszéd néni felajánlotta,hogy ingyen elhozhatom a kb.60 liter borukat.Finom bor,de én inkább sörös vagyok...
Arra gondoltam,a barátommal kifőzetném a felét pálinkának.Tudja valaki,mennyire számíthatok?
Érdemes foglalkozni vele?
2019. nov. 14. 22:40
1/9 anonim válasza:
Ha 10%-os a bor, és 50 fokos pálinkát főzöl belőle, akkor kb 6 liter lesz belőle.
2019. nov. 14. 23:47
2/9 anonim válasza:
Abból nem lehet pálinkát főzni.
2019. nov. 15. 06:03
3/9 anonim válasza:
A google pálinkafődzde cím alatt találsz szakembereket.
2019. nov. 15. 07:31
4/9 anonim válasza:
Ha finom bor, akkor inkább ajándékozd el ismerösöknek, barátoknak, sokkal jobb ötlet, mint jó borból rossz pálinkát fözetni!
2019. nov. 15. 07:45
5/9 anonim válasza:
Kezelt bort azért nem túlzottan jó pálinkának lefőzni, mert a kén átjut a párlatba is, s mivel kvázi "tömörítesz", így abban feldúsul. Persze állítólag "kiszellőztethető", a pálinka szellőztetésével, de még nem próbáltam ilyesmit csinálni. Ha borpárlatot készítek, az úgy készül, hogy a bor nem kap kezelést. Ha nem kedveled a bort, a borpárlatot sem fogod kedvelni!
Borpárlat 10% felett szokott hozni, sőt akár 20% is lehet a kihozatala.
2019. nov. 15. 07:56
6/9 mindentudó99 válasza:
Szerintem nem igazán finom a borból főzött pàlinka. Ha valami javíthatalan baja lesz a bornak akkor főzöm ki. De természetesen főzhető belőle pálinka. A fent említett mennyiség valószínűleg helytálló. Nyilván a bor erősségétől függ.
2019. nov. 15. 15:12
7/9 mindentudó99 válasza:
Az lemaradt ha baráttal főzeted valószínű az átlagnál kevesebbet fog adni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!