Hagyományos kétlépcsős vagy modernebb egylépcsős szeszfőzdébe vigyem a cefrémet?
Figyelt kérdés
Mindkettő elérhető távolságban van, kb 200Ft-al drágább az egylépcsős, csak a végtermék minősége számít nekem. Van aki próbálta már ugyanazt a cefrét 2helyen kifőzetni? Kinek mik a tapasztalatai az új technológiás főzdékkel, jobb az onnan kikerülő párlat?2019. okt. 5. 13:35
1/4 Phoney válasza:
Nincs eredendő minőségi különbség a két módszer között, maximum ha olyan ember főz rajta, akinek hiányos a hozzáértése vagy a tapasztalata.
Általánosságban (!) azt lehet mondani, hogy ha vaskosabb, ízesebb pálinkát akarsz, akkor kétlépcsős, ha illatosabb-vékonyabb-letisztultabb jelleget, akkor egylépcsős. De a gyakorlatban semmi sem garantálja, hogy két konkrét főzde közül a kisüsti ilyenebb, az egymenetes meg olyanabb lesz, lehet éppen fordítva is.
Szóval ha valamiből kiderül, hogy az egyik hely igényesebb a másiknál, akkor oda.
2/4 anonim válasza:
Jó eséllyel ha kettévennéd a cefrédet és a felét ide, a másik felét oda vinnéd nem tudnád megmondani a különbséget. Ha mégis azt előre nem lehet megmondani, hogy neked melyik fog jobban ízleni.
3/4 anonim válasza:
Szinte teljesen mindegy, én már annak örülök, hogyha nem keverik össze a cefrémet más cefréjével, mert úgy gazdaságosabb nekik.
4/4 mindentudó99 válasza:
Annyi rosszat hallani. Ezért főzöm inkább magamnak. Na meg jóval olcsóbb is. Befizetem azt a kis adót és a feljelentéstől se kell félnem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!