Citromból pálinka?
:D Eszem megáll... Mi nem tetszett? Na búj elő!!! Nem hiszel nekem vagy mi a probléma? Nem lepontozni kell, akkor tessék megmagyarázni, ha kell cáfolni. Nem szimplán letagadni a zsiráfot, hogy olyan állat nem létezik!!! No de a neten kutakodva ezt találtam: [link]
Szóval nem én vagyok az egyedüli vállalkozószellemű, aki próbálkozott s akinek sikerült. Hihetetlen időigényes történet, mert gyak. a citrom levét és húsát ki kellett kanalaznom annak héjából, ugyanis az hiába hordoz intenzív ízeket és illatokat, nem kerülhet bele, mert megkeseredik tőle.
Persze irányított erjesztéssel készült. Pektinbontást követően kapott fajélesztőt és élesztő tápanyagot, de én minden esetben így járok el.
Ha pedig azt nem hiszed el, hogy minimális cukor hozzáadása jótékonyan hat az abból készült párlatra, akkor próbáld ki, mert ez csak annál hit kérdése, aki nem próbálja! Nem kell elhinni ezt a süket dumát, hogy az csak kárt tud tenni benne. Egy szélsőségre adott szélsőséges válasz a cukrozás tilalma!!! Annyira igaz csak, mint hogy hibásan lefőzött pálinkába bele kell halni! 2-4% cukor hozzáadása nem hígítja a végeredményt, efelett viszont az hígul, ugyanis efelett (csak efelett!) helytálló az a kijelentés, hogy kvázi több "alkoholra" jut ugyanannyi aroma (íz, illat). Ez sem ilyen levegőbef-sott kijelentés, erre is tettek már többen kísérletet, magyarázatot, akár kémikus szemmel való megközelítéssel is, én mint anno kémiából 2-es tanuló csak annyit tudtam tenni, hogy kipróbáltam, ugyanabból az alapanyagból 3 féle képen cefrézve majd külön lefőzve!
Ezzel szintén nem vagyok egyedül, aki ilyet tett:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!