Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Első ivásom, mivel kezdjek? 16/L

Első ivásom, mivel kezdjek? 16/L

Figyelt kérdés

Több buliban, összeülésen is voltam, ahol mindenki fogyasztott alkoholt, csak én nem, mert még sosem ittam semmilyen alkoholt és úgy gondoltam, most már én is ki szeretném próbálni. Szeretnék itthon inni először, mivel még nem tudom a határaim, nem akarom 30 ember előtt kiütni magam és a sarokban hányva fetrengeni. A bátyámmal ma fogunk elmenni vásárolni, az lenne a kérdésem, mit vegyünk? Vodkával, pálinkával nem akarok kezdeni, annál valamivel kíméletesebbel lenne a befutó.

És lehet, hogy ez nagyon hülye kérdés lesz, de mikor és honnan tudom, hogy már esetleg be vagyok rúgva? Abszolút kezdőként mennyi az a mennyiség, aminél még józan vagyok és hol van az a pont, ahol el lehet veszteni az eszméletünket?

Előre is köszönöm a segítséget! :)

2019. aug. 7. 12:56
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
37%

Baileys, Sheridan's, Bacardi Breezer, Martini Rosato v Rosso v Bianco (ezek édesek, ezért ajánlanám őket kezdésnek)

Az édes pezsgővel az a legnagyobb baj, hogy nehezebb mértéket tartani, mert itattja magát, és egyszer csak beüt.

Sörben lehetőleg vmi belgát válassz, és ne ízesítettet pl Leffe, Hoegaarden ezek könnyen csúsznak, de ilyen pl a Corona, Tiger, Budweiser, Foster (ez mondjuk olyan mint a Balatoni Sör, inkább ne, de lightosnak lightos)

Szerintem a Cidereket passzold, de ha iszol, akkor inkább Strongbow.

Koktélok közül a kólásakat, pl. Cuba Libre

De vehetsz egy kis doboz kólás Jim Beam-et, annyi pont elég is lehetne kezdetnek, 330 ml és csak 4,6%-os. Esetleg egy kisebb üveg Whiskey és hozzá kóla...

Nem tudom, hogy itthon kapható-e, de van málnás&bodzás Gin (Didsbury), az elég „lányos”.

A bort inkább szaküzletben, vagy pincészetből vennék, és az olyan, hogy nehezebb első ivászatra kifogni azt, ami ténylegesen ízlik. Ha a bornál maradsz, akkor vegyél kólát vagy szódát is, és ezek miatt lehetőleg vörösbort válasz. Tudnék konkrétumot is mondani, de ez már tényleg egyéni ízlés kérdése, több az ízvariáns mint a sörnél.

Vodka és a keserű likőröknél lehetőleg a felsőbb árkategóriában nézegess, ha nem akarsz megundorodni tőlük.

2019. aug. 7. 16:51
 22/25 qkker1 ***** válasza:
2019. aug. 8. 01:01
 23/25 anonim ***** válasza:
47%

Bor, ha a sör nem ízlik. Lánynak valami félszárazat, édeset javasolnék és fűszeresebbet. Furmint, hárslevelű, muskotály esetleg Irsai.

Hogy milyen hamar fogod érezni, azt nem lehet megmondani, ált. némileg beleszól ebbe a testsúly, de ott is vannak kivételek. Amikor elveszted az eszméleted, az a részegségre való erős ráivás következménye, két féle képpen lehet elérni, gyorsan inni sokat és akkor gyak. nincs uralmad efelett, ha lassabban iszol, akkor kiszámolható, még egy kezdő ivónak is éreznie kell ebben az esetben, hogy mikor elég, csak ált. a kezdő ivók ebben a korban vedelnek, így oda egy darabig nem jutnak el, hogy ezt uralják.

2019. aug. 10. 09:14
 24/25 qkker1 ***** válasza:
100%
Málnaszörpöt igyál!
2019. aug. 10. 14:29
 25/25 anonim ***** válasza:
47%

Sör -> Bor -> Pálinka.

A bort fröccsnek. Ásványvízzel. Vagy kólával.

Onnan tudod, hogy be vagy csiccsentve, hogy megváltozik a beszéded, bicsaklik a nyelved meg a járásod sem magabiztos. Ez még a jobbik eset, ha nagyon berúgsz, nem emlékszel az előző estére, az rosszabb..

Kapj be egy kanál vajat ivás előtt és nem leszel másnapos pluaz sok folyadék mellé.

2019. aug. 10. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!