Első ivásom, mivel kezdjek? 16/L
Több buliban, összeülésen is voltam, ahol mindenki fogyasztott alkoholt, csak én nem, mert még sosem ittam semmilyen alkoholt és úgy gondoltam, most már én is ki szeretném próbálni. Szeretnék itthon inni először, mivel még nem tudom a határaim, nem akarom 30 ember előtt kiütni magam és a sarokban hányva fetrengeni. A bátyámmal ma fogunk elmenni vásárolni, az lenne a kérdésem, mit vegyünk? Vodkával, pálinkával nem akarok kezdeni, annál valamivel kíméletesebbel lenne a befutó.
És lehet, hogy ez nagyon hülye kérdés lesz, de mikor és honnan tudom, hogy már esetleg be vagyok rúgva? Abszolút kezdőként mennyi az a mennyiség, aminél még józan vagyok és hol van az a pont, ahol el lehet veszteni az eszméletünket?
Előre is köszönöm a segítséget! :)
Én első ivásomkor szilva pálinkát ittam 14 voltam
F
A pezsgő kevésbé valószínű, hogy nem fog ízleni, mivel a boroknak _általában_ karakteresebb, erősebb íze van, szóval azzal lehet, hogy jobban jársz.
Hogy édes vagy száraz azt a cukortartalma alapján írják rá. Ha száraz, akkor kicsit sem édes :) Ezt a részét szerintem bízd a bátyádra, biztos jobban tudja melyik lenne jobb neked, mint mi.
Az Isten mentsen meg attól, hogy drogos ismerőseid is legyenek, mert akkor azt is ki akarod próbálni.
.
"honnan tudom, hogy már esetleg be vagyok rúgva?"
Lehet, soha nem tudod meg, mert kevés olyan részeg van, aki beismeri, hogy az.
Ahogy Latabár mondta:
"lehet, tán ittam, lehet, tán torgok, de részeg nem vagyok!"
.
Igyál úgy, mint a marhák isznak:
csak vizet és abból is csak annyit, amennyi elég!
"Vodkával, pálinkával nem akarok kezdeni,"
Pedig reális opció! Pláne a vodka, valamilyen long drinknek.
Borokból is vannak jók, de ezt magadnak kell kitapasztalnod, melyik ízlik, és nyilván nem fogsz egyszerre 50 üveggel megvenni, hogy tesztelgess.
A sör szagát se bírod, akkor az kilőve.
A vodka elég semleges ízű, veszel hozzá valami gyümölcslevet, 1 literbe belekeversz mondjuk 2-3 deci vodkát, összekevered, és a gyümölcslé íze fog dominálni.
Ja, és lassan igyál!
Pláne buliban! Hagyj időt a piának, sokan ott hibáznak, hogy magabiztosra isszák magukat, nem várják meg amíg hat a pia, ráisznak, aztán egyszerre beüt mint egy cölöpverő.
Az ilyenekből van a sarokban fetrengés.
Amikor már észreveszed, hogy lassabb a reakcióidő, rosszabb a mozgáskoordináció, rosszabbul formázod a szavakat, hagyd abba! Igyál vizet, és addig eszedbe ne jusson egy korttyal is többet inni, amíg érezhetően, határozottan nem érzed, hogy szinte teljesen elmúlt a hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!