Ez igaz hogyha mondjuk megiszol egy pohár Coca-Colát az olyan mintha 12 kockacukrot ennél meg?
A mozis coca-cola 44 teáskanálnyi cukrot tartalmaz! Tudod mit iszol?
A Coca-Cola európai elnöke elismerte, hogy sok vásárló észre sem veszi, hogy mennyi cukor van a cég italaiban. James Quincey a Newsnightban beszélt arról, hogy emiatt változtatni kell a dolgokon.
3
Azután ismerte be mindezt, hogy Jeremy Paxman teszteltette a mozikban kapható cola adagokat – ami igazán megdöbbentő eredménnyel végződött, egy kis adagos kóla 23, egy nagy adagos pedig 44 teáskanálnyi hozzáadott cukrot tartalmaz, amit a fogyasztók egy ültő helyükben fogyasztanak el.
Amikor Paxman megkérdezte, hogy mi a jó a Coca –Colában a fogyasztóknak, Quincey azt válaszolta : ” Nem kevés cukrot tartalmaz … ebből lesz az energia. Hogy mindez szükségszerű-e? Nem, nem az. ”
Ennyit a 3-4 db kockacukorrol. Egyebkent nagyon sok oldalon irjak guglizzatok ra.
28 g cukor van 250 ml kólában, egy kockacukor kb 3,5 g
28/3,5=8
Egy 500 ml-es Colában 56 gramm cukor van. Egy pohár ennek a fele, 2,5 dl, szóval 28 gramm. Egy kockacukor 3 g.
28:3=9,333
Szóval megközelítőleg egy pohár az 9 kockacukornyi.
Azért nem mindegy a pohár mérete sem :D lehet egy sima kis kávés pohár, bögre, üveg ami nagyobb, hosszabb vagy kisebb.
Amúgy a Coca Cola 250 milliliterre írja, hogy egy átlagos felnőtt (2000 kcal) cukor bevitelénem 31% kb, és így tovább kiszámolható a fél liter, egy liter mennyit tartalmaz.
a #13-as, #15-ös pont jól írta. Tudom, mert én is a cukrosat iszom, és elolvastam, mennyi is van egy literben, vagy két és fél deciben.
Amúgy majd' ugyanolyan káros, mint a cukormentesben a sok édesítő..bár ez nem volt kérdés)
Kiszámoltam én is. Ez valamivel több, mint 3 dl-re jön ki.
Tehát szerintem a 0,33 l-es dobozos kóláta értendő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!