Mit szoktatok inni a mindennapokban?
Most így feltűnt, hogy elég sokat iszom ugyan azt a típusú innivalót, szóval nincs nagy változatosság. Többnyire teát, vizet, vagy szörpöt/limonádét, néha gyümölcslevet, ritkán kávét és kakaót iszom. Főleg szénszavas üdítőitalokat a mindennapokban nem szoktam inni, alkoholos dolgokat se, turmixokat rühellem.
Ezeken kívül milyen típusú innivalót ismertek még?
Nem kell változatosság, bár nálam enyhén azért van. Tea, kávé, víz, néha még szóda is. A kávét kivéve általában üresen. Kakaó nagyritkán, de én kávés vagyok, most is kávézom, csak most üresen.
Nem ismerek sokféle rendes házi innivalót, az a helyzet... Vannak a különféle limonádék (mentás, bodzás, gyümölcsös, sima), különféle összetételű gyümölcsturmixok, zöldturmixok, zöldségturmixok (a zöldturmix is lehet zöldségturmix, de általában zöld levél és gyümölcs), házilag centrifugált gyümölcs- és zöldséglevek, növényi tejek...
Aztán pedig jönnek az inkább étel, mint ital típusú víz alapú cuccok, mint a levesek (van belőle nyers is, az tulajdonképpen ízesített zöldséglé zsírral) vagy a tojástej. Ez utóbbit évekig naponta ittam, hol édesen, hol paradicsomosan, hol kávéban...
Miért kellene változatossag ebben?
En fekete teát, vizet. Nem mindennep, de tejet is. Néha gyümölcslét és gyümölcsteát is. Üdítőket nem szeretem.
kotyogós kávét tejjel. A kávé változó, még keresem a számomra a legjobbat. Meg ásványvízet. Ezek mindennaposak.
Télen teát, háromfélét: barackos, gyümölcskeverékes, fekete - cukorral, citrommal és nagy ritkánt zöldet is.
Havonta egyszer-kétszer becsúszik:
Mokate forró csoki, Dr. Oetker Choco-Choco forró csoki klasszikus/mézeskalácsos, Dr. Oetker Desszert-Öntet (csokis) forró csoki, nescafe 3in1 klasszikus,
Vitatigris gyümölcspüré, Dizzy almalé, azegyiklegolcsóbbnoname málna szörp, Sió barack/szőlő/alma/körte, ivójoghurt, topjoy sárkánygyümölcsös/körtés, kis dobozos citromos Lipton ice tea, Bio répalé (DM-es), céklalé valalami más gyümölccsel vegyítve, Enjoy smoothie, citromlé + ásványvíz, ... Ennyi jutott eszembe. Nem konkrét ital, de én a levest szeretem bögrébe kiszedni, kikanalazni belőle a zöldségeket, aztán a maradékkal leülni a dolgom elé/mellé és közben kortyolgatni a meleg levest.
Vendégségben elfogadom: kávé, tea, ásványvíz, multivitamin, kóla, bodzaszörp, gyümölcslé.
Ha a gyümölcslevet szereted, akkor lehet érdemes lenne azokkal próbálkozni, mondjuk otthon összemixelni néhány szimpatikus zöldséget, gyümölcsöt. A neten remek receptek vannak. Esetleg még különböző teákkal lehetne kísérletezni, hidegen-melegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!