Ti mit ősztől egész nap?
Én vizet, üres teát iszom, élvezetből s más okokból pedig néha kávét, de az más téma.
Ha majd virágzik a bodza, bodzavirágos limonádét is iszom majd. Kb. ennyi.
Persze az ember vízbeviteléhez az ételek is nagyban hozzájárulhatnak, simán bevihető így több liter folyadék is, ha nem is ez a tipikus.
Amit én iszom, az határozottan más ízű, mint amit te akarsz lecserélni, persze... Nekem még a kávém sem szokott édesítve lenni. Az (egészen enyhén) édes italom befőttlé (meggy a kedvencem) szódavízzel. De a kávé, tea, limonádé végülis édesíthető a kedvenc édesítőddel... A limonádé epresen is finom tud lenni. Vagy ihatsz gyümölcsturmixokat, amik ugyan nem olyan híg italok, de finom, édes, viszonylag folyékony ételek, úgyhogy az élvezeti faktor egészen más, mint a vizem, teám esetében :)
Én vizet, zöld teát (cukor, édesítőszer, citromlé mentesen) iszok és smoothiet. Például a zöld turmixok (spenót, alma, cékla együtt) finomak és ha édesre vágysz akkor bogyós gyümölcsből, banánból is készítheted.
Ja és este alvás előtt kakaót iszok. 😊
Én a vizet szeretem. Ha szomjas vagyok, nem is tudnék mást inni, az üdítőktől csak még szomjasabb lennék. Sokszor iszom ízesítés nélküli gyógynövény- vagy zöld teát, de attól is szomjasnak érzem magam. :D
Ráadásul én az üdítőkre nem is tudok úgy tekinteni, mint szomjoltóra. Legyen az cukros szénsavas lötty, vagy gyümölcslé, talán hülyén hangzik, de nekem olyan, mintha valami nasi lenne. Ha iszom is, akkor is csak egy 2 dl-es pohárral. Képtelen lennék egész nap azt kortyolgatni.
Víz, tea (üresen vagy mézzel-citrommal) és limonádék (leginkább cukor nélkül). A vizet úgy dobhatod fel, hogy dobsz bele pár citromkarikát. Limonádéban nálam nagy kedvenc a citromos-gyömbéres, amiből mindig egy nagy kancsónyit készítek és azt iszogatom 1-2 napig.
Ha valami édesre vágyok, akkor szörpöt iszok, csak nagyritkán veszek magamnak 100%-os rostos gyümilevet, mert azért néha csak jól tud esni és azért ennyi belefér. Próbálom tudatosan elkerülni az ilyen üdítős sorokat az üzletekben, mert akkor úgy is megkívánnék valamit, közben meg tudom, hogy otthon várnak rám az olcsóbb és egészségesebb alternatívák. Csak az elején nehéz leszokni ezekről, minél tovább bírod, annál kevésbé fogod már ezeket kívánni. Én például ma már meg sem bírom inni az ilyen fanta és társait, mert egyszerűen olyan émelyítően édesnek érzem őket, plusz ott az a rengeteg szénsav, ami engem puffaszt.
Nekem is ez a gondom. A teáktól alapból ég a gyomrom, mert savasak. A gyógyteák rémes ízűek, legalábbis én még nem találtam jó ízűt, amit kedvem lenne hónapokig inni.
Cukros üdítőket nem iszom. Marad a víz, amit már halálian unok és olykor a 100 %-os szűretlen gyümölcslevek, amit azért nem lehet korlátlanul inni, mert tele vannak gyümölcscukorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!