Milyen jó kávéfőzők vannak, amivel finom kávét lehet főzni?
Elveszek az interneten található temérdek információban. Csak annyit tudok, hogy finom kávét szeretnék inni és nem szeretném rákölteni a gatyámat, de azért sz@rrágó sem vagyok.
Sok infót írnak arról, hogy darálni érdemes a kávét és ehhez külön jó darálót kell venni.. meg, hogy a kávéfőzőkben sokszor nem jó a gyári szűrő, ezért ki kell cserélni... én nem értek ezekhez és nem is akarok, mert nem érdekel, én csak finom kávét akarok inni. Ezért kérdezem, hogy akinek van jó tapasztalata kávéfőzővel / darálóval vagy isten tudja mivel és olyan finom kávét csinál, hogy amikor megkóstolja lepereg előtte az élete legboldogabb pillanatai fukszia színekben, akkor az leírhatná, hogy mit vett. :)
Van 50.000 ft-om kávéfőzőre, ennyi pénzt nem sajnálnék arra, hogy ihassak néha egy finom kávét, láttam kávéfőzőket fél millió forintért is, de nem hiszem, hogy személyes felhasználásra feltétlen olyat kellene venni...
Mit javasoltok?
Ha a 200. 000 ft-os gép nem tud annyit, mint a szarvasi,akkor az nagyon rossz vétel volt... OK, nem rossz a szarvasi,de azért valahol a jobban sikerült kotyogos szintjét lehet hozni vele max. ugyanis amit foz, az meg nem az amit hivatalosan presszó kavenak hívnak.
Nem is tudom... Én is kavegep keresésében vagyok és kb. ennyit költenek rá. 2 irányvonalat tudnék elképzelni: veszek használtan kalszulast,amit utánad dobnak pár ezerért. (Dolce gusto,vagy nespresso, mert ezekhez kapni sok helyen kapszulat) Ez jó kávét főz, csak a fenntartása lesz drága.
Vagy veszek egy gépet, ami őröl is. Viszont ez nem biztos,hogy belefér az ötvenezres keretbe. Illetve ha meghibasodik mondjuk pont az orloje, akkor verhetem a fejem a falba....
Esetleg 3. variáció, hogy olyan presszó gépet veszek ami "nem tud semmit" (tehát nem őröl, nincs tejhab készítő funkciója),de kihasznalom a keretet és így tudok a színvonalasabb gépek közül valogatni. Viszont akkor lemondok az otthon őrölt kárról és ki kell kísérleteznek, hogy melyik szemcsenagysag lesz idealis bele.
Hát szóval nem tudom. :) Esetleg ha meg van a kiválasztott és van is tapasztalat os, megirhatnad!
Amit én javaslok. Nem kell még 50 ezret sem költened ahhoz, hogy elfogadható(finom) kávét igyál. Magam is "igényes" vagyok, ha kávéról van szó. Viszont vagyonokat soha nem szerettem volna rákölteni. Ha megtalálod a számodra, és a készülék számára legmegfelelőbb őrleményt, akkor még darálóra sincs feltétlenül szükség.
Én nem szeretem a tiszta arabicát, amit én fogyasztok az robustás keverék. A lényeg a vastag crema a kávé tetején!!
Finom kávét és sok crema-t tudsz eléri ezekkel a készülékekkel: [link]
Ezek bármelyikét választod, nem jársz rosszul. Meglepően jó kávét készítenek. Nézhetsz videókat youtube-on ezekről.
Rengeteg kávét kipróbáltam. nyilván mindenkinek más az ízlése. A lényeg, hogy ezekhez nagyon finomra őrölt kávét válassz. Nekem ez vált be: [link]
Aki szerint a szarvasi gép a vacak őrölt kávéból jobbat főz, mint egy automata gép egész szemekből, az vagy nem érzékeli az ízeket, vagy nem tudja hogy működik az automata.
A másik meg az, hogy az automata minden ízlést kielégít normál esetben, mert állítható a kávé mennyisége, erőssége.
Azzal nem értek egyet, hogy drága a fenntartása, szűrőt pár évente kell benne cserélni, meg nem árt 2 havonta lefuttatni a vízkőtelenítő programot, mely citromsavval megy. Lehet kapni a kávéfőzőnek megfelelőt is, porciózottan, de a csomagoláson ez áll: 100% citromsav. Ami egyáltalán nem drága.
Az igaz, hogy több vizet használ, mint egy ócska presszógép, mert minden használat után és előtt üresbe lefuttat egy kört, hogy kitisztítsa a rendszert. De őszintén az a napi +2 deci víz nekem megér annyit, hogy isteni kávét igyak.
Az állítható erősség igaz, ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy aki a hagományos presszófőzőhöz, esetleg a kotyogóshoz szokott, az egyszer beállítja a kávé erősségét az automatán maximumra és ott is hagyja, mert az eredmény még így is gyengébb kávé lesz, mint amire a jól megtömött filterrel egy alap Szarvasi képes.
Az igaz, hogy az elkészült kávé sokkal finomabb, van krém a tetején, stb., de automata főzőn igazán brutál erős kávét főzni nem lehet.
És itt jön a képbe a drágább üzemeletés, ugyanis ha akar valaki inni egy nagyobb csésze finom, aránylag erős és karakteres kávét, akkor két duplát kell lefőznie egymás után, ami két őrléssel, így kétszer annyi kávé lefőzésével jár. Persze, lehet állítani a vízmennyiséget, de az vállalhatatlanul vízízű kávét fog eredményezni.
Igen, de olyankor a bögre kb. felénél csak átlátszó vizes lötty jön, amitől az eredmény kb. hosszú kávé lesz.
Én ezért szoktam inkább kétszer főzni. Ennyit megér, hogy tényleg finom legyen az eredmény!
Utolsó neked milyen selejt kávéfőződ van aminek a fele csak vizes lötty???
Nálunk ha a 2 bögrét nyomom akkor 2 bögre jön nem egy adag víz meg egy adag kávé...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!