Lehet káros a mindennapi sok fekete tea fogyasztás? És ha igen mik azok?
Egy csésze tea az első válaszoló válaszával ellentétben kb fele annyi koffeint tartalmaz, mint a kávé, ráadásul másképp is viselkedik a szervezetben, épp a csersav miatt.
Viszont ezt az 5-6 nagy kancsót definiálhatnánk. Nem is a tea miatt, mert azt végső soron a filter határozza meg, hanem a folyadékmennyiség miatt. Nekem ugyanis egy kancsó az másfél litert jelent. Na most azt meg nem tudom elhinni, hogy vki a nap harmadában megiszik 9 liter folyadékot.
Amúgy 10 filter tea egy kicsit tényleg sok (5 kávényi kb), de az alkoholizmust még csak említeni sem érdemes vele egy lapon. Magyarul ha még igazad is van és ebben éli ki a függőségét, akkor is bőven méltányolható.
Napi 12 filter azért nem kevés koffein, de még 500 mg alatt van, szóval ha nincs olyan szívbetegsége, ami miatt az orvos tiltja, akkor szerintem nem kéne gondot okoznia (leszámítva, hogy alvászavart okozhat). A csersavtartalma se biztos, hogy jó az üres gyomornak, de ilyen hígan elkészítve (fél literenként egy filter) talán nem okoz gondot.
A 6 liter folyadék is sok lehet, szóval ha hiponatrémia tüneteit mutatja (pl. zavartság, letargia, esetleg izomgörcsök), akkor esetleg összefügghet ezzel.
ma 09:05
Az olcsó filteres tea lehet, hogy „semmit nem ér” élvezeti szempontból, de ettől még nem lesz koffeinmentes.
4-ik válaszoló(09:05) : A folyadék mennyisége gondolom azért ilyen sokk mert ezelőtt amikor még kemény alkoholista volt napi 10 doboz sört itt meg ami ugyan úgy kb 5L volt és ezt most is kívánja a szervezete gondolom!
5-ik válaszoló(09:38) : Nincs semmilyen szívbetegsége hála az istenek! A sok folyadékra már az előbbiekben magyarázatot adtam! És szerencsére még nem láttam rajta a hiponatrémia tüneteit!
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) Most egy kicsit meg nyugodtam hogy olyan nagy baj csak nem lesz! És remélem nem is lesz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!