Mennyiért lehet jó bort venni?
Persze mindenkinek mást jelent a "jó" szó ebben a kategóriában. Olyanról beszélek amit egy nem borkedvelő, átagos ember kb hetente egy pohárral élveszhet.
Egyik ismerősöm azt mondja, hogy az 1-2 ezer forintos bor már jónak számít. Ritkán iszom bort ezért nem tudom, hogy igazat mond-e.
Nagyon hardcore borászok ne írjanak.. inkább átlag felhasználók. Ittam már nagyon drága és olcsó bort is de én nem érzem a külömbséget, mégis olyat akarok venni ami mértékes fogyasztással akár egészséges is lehet.
"Ezer forint alatt ne keress szerintem."
7-800Ft-ért már lehet kapni Vargát, ami azért egy normális márka. Bár biztos jön mindjárt valami nagyon hozzáértő borsznob, aztán lehúzza a francba.
@09:45
Nem biztos hogy jól értelmezem, de akkor a Vargát a bórkészítés legaljának minősíted?
Akkor az Áldomás, Koccintós, La Fieste, Pincegyöngye és társait minek?
Kár árat mondani, mert olcsóból is van jobb és drágából is van rosszabb. A Koccintós, Bástya, Pincés, Cimbora és hasonló fantázianevű vackok, azokat kerülni kell. Ezeket nem lehet semmilyen kategóriába sorolni, annyira lent vannak.
A Varga az jellemzően alsó kategória, azokat már meg lehet venni, mert nem rossz, bár nagyon nagy kulináris élvezetre nem kell számítani, de ezek már legalább szőlőből készülnek. Én 800-ért vettem tőle édes vöröset, oké tudjuk, hogy miként készül, de a végeredmény iható lett, inkább üdítő jellegű, mint karakteres bor, de iható. Ami a Koccintós és társairól nem mondható el, azt már a segédmunkás is csak részegem issza meg és kérdéses hány tőkét látott egyáltalán.
Ha mindenképp ár kell akkor az 1-2 ezer Ft közötti sávot nézd meg, ott találsz legnagyobb eséllyel "jót". 0.75-ös üveges természetesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!