A borászok mitcsinálnak hogy milliárdosok? Mennyiért adnak el egy üveg bort? És hol? És még milyen milliárdos nyereség van a borászatban?
Milyen borászok, melyik országban?
Magyarországon nincsenek olyan milliárdosok, akik borászatból lettek azok. Az ország kicsi,
a belső piac is. De itt a terület kicsisége is számít. Nincs akkora szőlőtermesztésre alkalmas területünk, hogy hatalmas mennyiséget tudjunk külföldre aladni.
A hazai helyzet fordított. A meggazdagodott emberek játszásiból vesznek maguknak borászatot. Befektetés.
Rengeteg borász van. Sokuk nagyon jó bort készít, de helyi jelentőségű.
A nagyban termelők, s tényleg borból megtollasodottak kevesen vannak, s éppen csak milliárdosok.
S mint egyikük esete is mutatja, nem feltétlenül tisztességes úton.
A minőségi bor sok élőmunkát, szakértelmet kíván, tehát előállítani sem olcsó.
Az árát pedig limitálni kell, mert hiába kiváló, ha nincs rá pénz.
Kedves egyes, ighazán nagyra értékelendő, hogy megpróbálétál értelmes választ adni pistikének, de sajnos hiába. Minden héten felteszi ugyanezt a kérdést csak más szakmával, mert ő milliárdos akar lenni kevés munkával.
Kedvence a méhészkedés, az amerikaiüzletemberség és a bankárság.
Egyébként, kérd4ező, én borászként úgy lettem milliárdos, hogy csináltam egy üveg bort és kiraktam eBay-re egymilliárd forintért. Megvette egy szaud-arábiai méhész-bankár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!