Kezdőoldal » Ételek, italok » Alkoholmentes italok » Fekete vagy zöld tea, esetleg...

Fekete vagy zöld tea, esetleg kávé?

Figyelt kérdés

Kinek melyik jön be jobban ? -hosszútávon a koffein pezsdítése.

Melyik egészségesebb? Ti hogy isszátok?

Nincs savatok tőlük?

2017. febr. 27. 12:36
 1/9 anonim ***** válasza:
59%

Nekem az égegyadta világon mindentől savam van szinte. Reggel kávézok, de az két személyes 6 cukorral 2 complettával.

Zöld teát szoktam inni,az jó vízhajtó.

A zöld tea egészségesebb,de a feketében több a koffein.

2017. febr. 27. 12:45
 2/9 Jaya Deva válasza:
100%
Nekem a legjobb (nekem) a maté tea, méghozzá dél-amerikaiasan, tökből készült edényből és bombilla nevezetű, hozzá való szívószállal. Adják filterrel is, de meg sem közelíti az eredeti fogyasztási módot. Igaz, ahhoz jóval nagyobb adag kell (6-7 teáskanál egy adag, amit sokszor után lehet tölteni még, amíg el nem megy az íze). Minden esetre, azonnal érezni az élénkítő hatását, pláne, terere-ként (jeges vízzel), egy kis mentával és citromfűvel tunningolva...
2017. febr. 27. 13:01
 3/9 anonim ***** válasza:
88%
Első, persze hogy savad van, a tejportól meg a hat (!) adag fehér cukortól...
2017. febr. 27. 13:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én viszonylag erős fekete teát iszom, üresen. Azon egyszerű oknál fogva, hogy csak azt szeretem. :)

(Tévhit, hogy a zöld teában kevesebb a koffein! Attól függ, melyik fajtáját hasonlítod a fekete tea melyik fajtájához.)

2017. febr. 27. 13:11
 5/9 A kérdező kommentje:
Nekem is sok a savam, pedig 2 cukorral 2 citrommal iszom a zöld teát. Én úgy hallottam a zöld tea koffein tartalma lassabban szívódik fel mint a kávé/fekete teaban levő. Aztán ki tudja...gyümölcsteákban van egyáltalán koffein amúgy?
2017. febr. 27. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Hagyd ki a cukrot, és ne éhgyomorra igyad és nem lesz bajod.
2017. febr. 27. 13:43
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Savam egyiktől sincs. Az első helyen nálam a kávé áll, egyszerűen imádom az ízét. Napi 2, néha 3 kávét iszom, általában feketén. Cukrot, édesítőt sosem teszek bele, tejet csak akkor, ha forró a kávé, és gyorsan ihatóra szeretném hűteni.

A teákért nem nagyon vagyok oda, de ha iszom, akkor üresen, hogy semmi ne nyomja el az ízét. Inkább zöld tea, mint fekete.

2017. febr. 27. 13:45
 8/9 Wadmalac ***** válasza:
100%

Alkalomfüggő.

Hét közben, melóban kávé.

Hétvégi kényelmes ébredés után zöld tea.

Délutánonként meg Earl Grey.

Csak folyadékpótlásra általában roibos, hidegen citrommal.

2017. febr. 27. 14:41
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Annyi igaz, hogy a zöld és fekete teában lévő tein lassabban szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein, viszont tovább tart a hatása.

Az igazi gyümölcsteában, amiben csak gyümölcs van, nincs tein és koffein, és az ún. fehér teában sincs.

De a gyümölcs ízesítésű fekete és zöld teákban ugyanúgy van, nagyon meg kell nézni az összetevőket, milyet veszel, mert pl. a meggyes/epres fekete teára ugyanúgy ráírják, hogy gyümölcstea.

2017. febr. 27. 17:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!