Fekete vagy zöld tea, esetleg kávé?
Kinek melyik jön be jobban ? -hosszútávon a koffein pezsdítése.
Melyik egészségesebb? Ti hogy isszátok?
Nincs savatok tőlük?
Nekem az égegyadta világon mindentől savam van szinte. Reggel kávézok, de az két személyes 6 cukorral 2 complettával.
Zöld teát szoktam inni,az jó vízhajtó.
A zöld tea egészségesebb,de a feketében több a koffein.
Én viszonylag erős fekete teát iszom, üresen. Azon egyszerű oknál fogva, hogy csak azt szeretem. :)
(Tévhit, hogy a zöld teában kevesebb a koffein! Attól függ, melyik fajtáját hasonlítod a fekete tea melyik fajtájához.)
Savam egyiktől sincs. Az első helyen nálam a kávé áll, egyszerűen imádom az ízét. Napi 2, néha 3 kávét iszom, általában feketén. Cukrot, édesítőt sosem teszek bele, tejet csak akkor, ha forró a kávé, és gyorsan ihatóra szeretném hűteni.
A teákért nem nagyon vagyok oda, de ha iszom, akkor üresen, hogy semmi ne nyomja el az ízét. Inkább zöld tea, mint fekete.
Alkalomfüggő.
Hét közben, melóban kávé.
Hétvégi kényelmes ébredés után zöld tea.
Délutánonként meg Earl Grey.
Csak folyadékpótlásra általában roibos, hidegen citrommal.
Annyi igaz, hogy a zöld és fekete teában lévő tein lassabban szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein, viszont tovább tart a hatása.
Az igazi gyümölcsteában, amiben csak gyümölcs van, nincs tein és koffein, és az ún. fehér teában sincs.
De a gyümölcs ízesítésű fekete és zöld teákban ugyanúgy van, nagyon meg kell nézni az összetevőket, milyet veszel, mert pl. a meggyes/epres fekete teára ugyanúgy ráírják, hogy gyümölcstea.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!